Door deze 18 kleine dingetjes zie je er nét wat minder verzorgd uit

minder verzorgd

Het zit ‘m in de kleinste details

Heb je net je mooiste outfit uit de kast getrokken, hangt er een draadje los of zit het onder de haren van je hond. Juist wanneer je indruk wil maken, zoals bij een presentatie of een sollicitatiegesprek, zit het in zulke kleine details. Let dan ook op deze kleine kledingmissers.

1. Pluisjes en dierenharen op je kleding

Als je je hond nog even snel een knuffel geeft, voordat je de deur uit haast, kun je er zeker van zijn dat je onder de dierenharen zit. Neem daarom altijd een kledingroller mee, zo zal je kleding er nooit meer zo ‘behaard’ uitzien.

2. Kleding met kreuken

Het ziet er toch altijd wat slordig uit, als je kreuken in je kleding hebt. Een blouse ziet er toch wat chiquer uit als deze helemaal soepel en kreukvrij is.

3. Vlekken op je kleding

Vlekken op je kleding, hoe klein ook, geven je een smoezelige en onverzorgde look. Het lijkt alsof je het niet zo nauw neemt met schoonmaken en persoonlijke hygiëne.

4. Een legging als broek

Het is een eeuwenoude discussie (oké, niet zo oud): kan een legging als broek? Hoewel je er in je vrije tijd of in de sportschool nog mee weg komt, is het niet aan te raden om voor deze outfitkeuze te gaan als je bijvoorbeeld gaat solliciteren.

5. Kleding met gaatjes of kapotte naden

Beschadigde kleding kun je beter even in de kast laten hangen als je indruk wilt maken. Je komt al snel onverzorgd over als er gaatjes in je kleding zit. Ook naden kun je het best even afknippen of verbergen wanneer je een belangrijk gesprek op de planning hebt staan.

6. Een ladder in je panty

Wij vrouwen weten allemaal hoe snel er een ladder in je panty komt. Toch zie je er al snel onverzorgd uit als je met een ladder in je panty rondloopt. Daarom is het altijd handig om een extra panty mee te nemen. Dan kun je ‘m altijd even snel omwisselen.

7. Pluizende stofjes

Een pluizende trui ziet er vaak uit alsof je ‘m regelrecht uit een tweedehands winkel hebt gehaald. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar zo’n pluizende stof ziet er wel oud en gedateerd uit. Gelukkig kun je met een scheermesje makkelijk deze stofjes weer glad maken.

8. Te wijde of te ruime kleding

Wij houden wel van een oversized look, maar je kunt het ook overdrijven. Met veel te wijde of ruime kleding zie je er toch al vaak wat slonzig uit. Niet de beste uitstraling als je indruk wil maken op iemand.

9. Te lange mouwen of broekspijpen

In dezelfde trant: het is ook geen goede look als je te lange mouwen of te lange broekspijpen hebt. Het ziet er hierdoor net uit alsof je niet zo goed weet wat jouw past. Een beetje alsof je de afdankertjes van je oudere broer aan hebt.

10. Te strakke kleding

Wat dan wel? Nou, ook te strakke kleding is geen goede keuze. Niet bepaald flatteus als je elk bultje en rolletje door je kleding heen ziet.

Lees op de volgende pagina nog tien kleine kledingmissers.

Pagina 1/2