4 make-uptips om je ogen te laten stralen als je een bril draagt

make-uptips ogen bril

Zo creëer je die verleidelijke oogopslag

Als je net een bril hebt, kan het in het begin best even lastig zijn om jezelf op te maken. Je wilt natuurlijk dat je ogen nog steeds mooi uitkomen, maar hoe breng je je make-up nu op zo’n manier aan dat die prachtige kijkers de aandacht trekken? Met deze 4 tips creëer je ook met dat montuurtje op je neus die verleidelijke oogopslag!

1. Zorg voor een egale teint

Met een klein beetje foundation en concealer kun je je teint egaliseren en oneffenheden als puistjes en pigmentvlekjes verdoezelen. Dit is vooral fijn rondom je ogen, omdat brillenglazen de neiging hebben om imperfecties te accentueren. Je montuur kan namelijk voor een schaduw onder je ogen zorgen en dat wil je natuurlijk niet! Ga daarom voor een concealer die dit gebied mooi oplicht. Zorg er wel voor dat je de concealer goed uitsmeert, om strepen en afdrukken te voorkomen. Een laagje transparant poeder aanbrengen over je foundation kan hierbij helpen. Focus vooral op de neusbrug en wangen, waar je montuur je gezicht raakt.

2. Geef je wenkbrauwen extra aandacht

Of je het wil of niet, een bril zorgt er nu eenmaal voor dat er extra aandacht op je ogen en wenkbrauwen komt te liggen. Zorg er daarom voor dat je wenkbrauwen netjes in vorm zijn. Vind je het lastig om dit zelf voor elkaar te krijgen? Ga dan eens naar een schoonheidsspecialiste. Zij kan een model aanbrengen in je wenkbrauwen, zodat je verdwaalde haartjes daarna zelf makkelijk kunt verwijderen met een pincet. Ben je niet gezegend met mooie volle wenkbrauwen? Dan kun je een potlood of poeder gebruiken om ze wat aan te zetten.

3. Breng je oogschaduw tactisch aan

Met een kwastje oogschaduw kun je je ogen accentueren. Maar de manier waarop je de oogschaduw het beste kunt aanbrengen, hangt af van welke sterkte je hebt. Ben je bijziend? Dan zullen je brillenglazen je ogen optisch verkleinen. Om ze wat groter te doen lijken, kun je het beste aan de slag gaan met lichte kleuren oogschaduw. gebruik twee tinten die bij elkaar passen. Breng de lichte kleur aan over je bewegend ooglid en zet met een donkerdere tint in dezelfde kleur je buitenste ooghoek en het buitenste stukje van je arcadeboog aan. Ben je juist verziend? Dan vergroten je glazen je ogen iets. Experimenteer daarom met donkerdere kleuren oogschaduw en werk je make-up af met een potloodlijntje boven of onder je oog. Dit zal je ogen definiëren en lichtjes verkleinen.

4. Let op met mascara

Mascara geeft je een frisse en wakkere blik. Heb je een bril, let er dan wel op dat je voor een mascara gaat die je ogen vooral volume en niet te veel lengte geeft. Zo voorkom je dat je wimpers tegen je brillenglazen aan schuren. Je wimpers eerst krullen met een wimperkruller voordat je je mascara aanbrengt, is ook een goede oplossing.

Lees ook: Visagist Leco legt uit: door deze make-up trucs lijk je jonger

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle.be | Beeld: Unsplash