4 tips voor sterkere nagels

Mooie, gezonde nagels? Yes, please!

Mooie, gezonde nagels staan prachtig en geven je een verzorgde uitstraling. Helaas is echter niet iedereen gezegend met sterke nagels. Gelukkig zijn er een aantal laagdrempelige manieren om ze een stuk sterker te maken. 

1. Draag vaker handschoenen

Je nagels komen dagelijks veel in contact met water, en dat is niet bepaald goed voor ze. Nagels nemen water namelijk heel goed op, waardoor de cellen aangetast worden. Dit resulteert er uiteindelijk in dat je nagels dunner worden en gaan afbladderen. Het is daarom aan te raden om wat vaker handschoenen te dragen wanneer je met je handen in contact met water komt. En nee; je hoeft echt geen wanten te dragen tijdens het douchen of een bezoekje aan het zwembad. Maar wanneer je bijvoorbeeld een warm sopje gebruikt bij het schoonmaken, is het wel een goed idee om hierbij handschoenen te dragen.

2. Vermijd producten met formaldehyde

In veel nagellak en nagelverharders zit de stof formaldehyde. Deze kun je te allen tijde het beste vermijden, want hoewel de producten met dit stofje impliceren je nagels sterker te maken, is het tegendeel waar. Je nagels worden juist broos van formaldehyde. Check dus altijd de ingrediëntenlijst voordat je een nieuw lakje aanschaft.

3. Vermijd producten met aceton

Een andere stof die je wil vermijden is aceton. Dit is een veelvoorkomend ingrediënt in nagellakremovers, en staat erom bekend dat het je nagels ontzettend uitdroogt. Hierdoor kunnen ze sneller afbreken. Gelukkig zijn er ook genoeg removers zonder aceton!

4. Gebruik een glasvijl

Gebruik jij regelmatig een klassieke kartonnen vijl om je nagels mooi in vorm te krijgen? Vervang deze dan door een glasvijl. Deze maakt namelijk geen scheurtjes in je nagel, terwijl een kartonnen exemplaar dat wel doet.

Lees ook: Goed om te weten: dit zeggen je nagels over je leeftijd

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Adobe Stock