Met deze 5 tips gaan je beha’s een stuk langer mee

beha's langer mee

Zo bespaar je weer een zakcentje

Een nieuwe beha kopen kan soms behoorlijk prijzig zijn. Je bent al snel drie à vier tientjes kwijt voor een mooi model. Het liefst doe je daarom zo lang mogelijk met een exemplaar. Hoewel je je beha’s om de zoveel tijd moet vervangen door nieuwe, kun je de levensduur van beha’s wel verlengen. Zo gaan ze net wat langer mee en houd je op de lange termijn een leuk zakcentje over.

Je kunt je beha’s zo veel langer blijven gebruiken.

Beha’s langer mee

Een medewerker van Hunkemöller onthult aan Cosmopolitan enkele trucs waardoor we onze lingerie-collectie langer kunnen dragen:

1. Was met de hand

Wist je dat je een beha na vier keer dragen eigenlijk al zou moeten wassen? Nee? Wij ook niet! Om eerlijk te zijn dragen wij onze beha’s een stuk langer voordat we ze in de wasmand gooien. Hunkemöller adviseert om beha’s altijd met de hand te wassen. Hierdoor blijft de elasticiteit van de beha zoveel mogelijk intact.

2. Drogen

Naast het op de juiste manier wassen van je beha’s, is het ook belangrijk om ze op de juiste manier te drogen. Stop je beha nooit in de droger! Je beha kan namelijk niet tegen zulke hoge temperaturen. Wil je je favoriete exemplaar extra lang blijven gebruiken? Hang hem dan even op om te drogen. Het kost wat meer tijd, maar je hebt er zeker profijt van!

3. Bewaren

Hoe bewaar jij je beha’s? De manier waarop je dit doet, heeft veel invloed op de levensduur van je beha. Als je jouw beha’s in model opbergt, gaan ze een stuk langer mee. Je hebt hier ook handige opbergboxen voor die hier speciaal voor zijn gemaakt. Gooi ze dus niet in elkaar gefrommeld achterin je kast, maar bewaar ze ongevouwen en in model.

4. Losse stand

Wanneer je een beha draagt, gaat deze na verloop van tijd wat losser zitten, omdat de rek eruit gaat. Hunkemöller raadt daarom aan om een nieuwe beha altijd op de meest losse stand vast te maken. Als de beha na een tijdje dan wat uitrekt, kun je hem altijd nog een haakje strakker afstellen. Zo kun je je beha nog drie keer aansnoeren voordat je hem in de prullenbak moet gooien.

5. Wissel af

Zorg ervoor dat je minstens vier beha’s in je kast hebt. Het is namelijk heel belangrijk om je beha’s af te wisselen. Je beha gaat veel minder lang mee als je hem dagelijks draagt. Hij heeft tijd nodig om weer te ‘herstellen’.

Lees ook: Is het echt zo slecht om in je beha te slapen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay