Deze 6 dingen vindt jouw kapper ontzettend irritant

kapper irritant

Maak jij je hier ook schuldig aan?

Kletst jouw kapper ontzettend veel, of knipt hij of zij je haar altijd nét iets te kort? Iedereen heeft weleens een irritatie bij de kapper, maar andersom is dat blijkbaar ook het geval. Bepaalde dingen kun je dan ook beter niet doen in de kapsalon en ook sommige opmerkingen kun je beter voor je houden. Dit zijn zes irritaties van kappers op een rijtje. 

1. Betweterig zijn

Als er iets is dat kappers vervelend vinden, zijn het klanten die betweterig zijn. Jouw kapper heeft niet voor niets een volledige opleiding afgerond. Daarnaast knippen ze dagelijks ontzettend veel verschillende mensen. Ongevraagd advies is dan ook niet iets waar kappers op zitten te wachten.

2. Zeuren over de prijs

De prijs van jouw kappersbehandeling is van tevoren bekend. Achteraf zeuren over de prijs vinden kappers dan ook heel irritant. De prijs gaat niet veranderen omdat jij alleen de puntjes wil laten knippen. De kapper is namelijk net zo lang bezig met één centimeter als tien centimeter korter knippen. Het maakt dus niet uit hoeveel je eraf wilt hebben, de prijs blijft hetzelfde.

3. Pinterest voorbeelden

Pinterest is the place to be als je inspiratie zoekt voor je nieuwe kapsel. Kappers vinden het fijn als je weet wat je wilt, een voorbeeld meenemen is dus geen probleem. Zorg er alleen wel voor dat het haalbaar is, want van onrealistische voorbeelden worden kappers niet blij. Wanneer jouw haar bijvoorbeeld veel dunner is dan het voorbeeld dat je laat zien, of je hebt helemaal geen natuurlijk slag, dan wordt het eindresultaat nooit hetzelfde. Zoek op Pinterest dus naar voorbeelden van mensen die vergelijkbaar haar hebben, dan zal het eindresultaat ook geen teleurstelling zijn.

4. ‘Je kunt altijd nog kapster worden’

Mensen die niet weten wat ze willen hebben waarschijnlijk weleens te horen gekregen dat ze ‘altijd nog kapster kunnen worden’. Laat dat ‘grapje’ echter niet horen in de kappersstoel, want kappers hebben bewust voor dit vak gekozen omdat ze het leuk vinden. Het is hun passie en geen laatste redmiddel. Het kappersvak is immers echt een vak.

5. Makkelijk kapsel

‘Ik wil een kapsel dat iedere ochtend meteen goed zit’, is nog zo’n opmerking die je beter voor je kunt houden in de kapsalon. Zulke kapsels bestaan namelijk niet. Bij ieder kapsel zul je tijd moeten investeren om het goed in model te krijgen. Stijl haar zul je moeten borstelen en je wordt helaas ook niet wakker met een prachtige bos krullen.

6. Plan wijzigen

Bedenk wat je wilt voordat je de kapper belt voor een afspraak. Kappers vinden het namelijk heel irritant als je last minute je plan wijzigt. Als je een afspraak maakt om je haar te laten knippen, kun je niet in de kappersstoel ineens zeggen dat je ook highlights wilt. Zo werkt het helaas niet, want dit kost veel meer tijd dan er staat ingepland.

Lees ook: Nederlandse Melody ‘te dik’ voor kappersopleiding: ‘Dit is discriminatie’

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels