7 tips om het kopen van een bruidsjurk tot een feest te maken

bruidsjurk

Het kopen van de perfecte trouwjurk kan een flinke uitdaging zijn

Je trouwdag is waarschijnlijk de mooiste dag van je leven. Je geeft het jawoord aan je grote liefde ten overstaande van al je familie en vrienden, op een prachtige versierde locatie met veel lekker eten. Maar voordat het eenmaal zover is, moet er een hoop gebeuren. Een gastenlijst maken, de perfecte trouwlocatie vinden, een taart kiezen en misschien wel het allerbelangrijkste: een prachtige bruidsjurk uitzoeken. Met deze zeven tips wordt het vinden van de perfecte jurk een stuk minder stressvol.

Het vinden van een trouwjurk kan een ware crime zijn, maar met deze zeven tips wordt het beslist een geslaagde zoektocht.

1. Stel jezelf een budget en houd je daaraan

Misschien wel de meest belangrijke tip van allemaal: bedenk van tevoren hoeveel je aan een bruidsjurk wilt uitgeven. Ga je voor duur en extravagant of toch liever voor wat goedkoper en eenvoudig? Er zijn in ieder geval genoeg opties: van Pnina Tornai tot C&A-exemplaren. Het is belangrijk dat je van tevoren je budget vaststelt, voordat je in de winkel naar prachtjurken wordt geleid die je niet kunt betalen. Dan is winkelen allesbehalve leuk.

2. Doe research en begin op tijd

Misschien lijkt je trouwdag nog ver weg, maar geloof ons: voor je het weet is het zover en moet je er helemaal klaar voor zijn. Daarom is het van belang om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Kijk bijvoorbeeld eens op sociale media voor inspiratie of maak een moodboard met jurken die je mooi vindt. Op die manier krijg je een idee waarnaar je op zoek bent. Ook kan het nuttig zijn om een stijlicoon te zoeken dat je inspireert, dat kan je een eindje op weg helpen.

3. Kies de juiste vriendinnen en familie om mee te nemen

Denk zorgvuldig na over wie je meeneemt op je zoektocht naar een trouwjurk. Die ene vriendin met wie je op zaterdag zo leuk kunt stappen is misschien niet de beste optie. Denk er goed over na wie jou het beste kan helpen om een jurk te vinden. Misschien een vriendin die zelf al heeft gewinkeld voor een bruidsjurk of die vriendin die altijd zo stijlvol gekleed gaat. Als je een goede relatie hebt met je schoonmoeder is het uiteraard leuk om haar erbij te betrekken. Zo niet, nodig haar dan uit voor een van de andere bruidsevenementen.

4. Maten zijn slechts getallen

De maten van trouwjurken zijn anders dan die van gewone kleding. Heb je een maat groter nodig van een jurk? Laat dat dan niet je dag verpesten. Bij het passen van trouwjurken krijg je vaak een one-size-fits-all model aan. Niet gek dus wanneer die niet helemaal mooi valt of nog moet worden aangepast. Bij bijna iedereen moet de jurk nog vermaakt worden, maar dat maakt de jurk juist zo uniek.

Meer tips vind je op de volgende pagina!

Pagina 1/2