7 geniale trucs om je mascara perfect aan te brengen

Mascara aanbrengen kan een lastig klusje zijn

Mascara is het meest populaire make-upartikel ter wereld. Je krijgt er prachtig omlijste ogen van, met wimpers waar geen einde aan lijkt te komen. Maar het aanbrengen van het zwarte goedje kan nog weleens lastig zijn. Je wilt natuurlijk geen aan elkaar plakkende wimpers of klontjes, maar volumineuze, mooi gescheiden wimperhaartjes. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Met déze 7 tips.

Een verleidelijke oogopslag is de letterlijke blikvanger van iedere vrouw.

1. Eerst de puntjes

Breng je mascara aan vanaf ongeveer de helft van de haartjes tot aan de punt en laat drogen voordat je het begin van de haartjes aanzet. Waarom? Wanneer je te veel mascara direct bij de wortel aanbrengt, wordt de wimper te zwaar waardoor je de puntjes niet meer kunt liften.

2. Buig het borsteltje

Een gouden regel voor het aanbrengen in de kleine hoekjes van je wimpers, is om je mascaraborsteltje even te buigen in een hoek van 45 graden. Het borsteltje is niet zonder reden van ijzerdraad…

3. Draai het borsteltje terwijl je omhoog gaat

Een truc om alle haartjes te voorzien van een laagje mascara, is om het borsteltje voor en achterlangs al draaiend verticaal langs je wimpers te bewegen. Hiervan krijgen je wimperhaartjes extra volume.

4. Zigzag

Nog een handige truc om alle haartjes in te kleuren én mooi van elkaar te scheiden, is met een zigzaggende beweging van het midden van de haartjes naar de puntjes toe te werken. Zet later, als de eerste laag is opgedroogd, de aanzet van de haartjes aan voor extra volume.

5. Plaats een spiegeltje onder je neus

Zie jij er standaard uit als een panda na het aanbrengen van je mascara? Plaats dan eens een spiegeltje onder je neus en kijk naar beneden. Zo kun je heel precies werken zonder dat er mascara op je bovenste ooglid terecht komt.

6. Sluit je ogen als je mascara aanbrengt

Trek het borsteltje niet verticaal over je wimpers, maar sluit je ogen terwijl je hiermee je wimpers als het ware langs je borsteltje duwt. Hiermee creëer je meer krul.

7. Duw je haartjes richting je buitenste ooghoek

Door je wimpers niet recht omhoog, maar schuin in de richting van je buitenste ooghoek te duwen, krijgen je ogen optisch een liftend effect. Zet vervolgens met het puntje van de mascaraborstel de buitenste ooghoeken aan vanaf de aanzet.

Lees ook: Dit is de favoriete foundation van NikkieTutorials en hij kost slechts 13 euro!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: &C | Beeld: Unsplash