Dit zijn de 8 meest gemaakte fouten bij grijs haar

grijs haar

Tijd om die warrige, grijze coupe vaarwel te kussen

Om de week naar de kapper om je grijze lokken te laten wegwerken? Dat is tegenwoordig nergens meer voor nodig! De gloriedagen van de grijze coupe zijn hier. Maar een goede verzorging is daarvoor wel van belang. Voorkom daarom deze acht veelgemaakte fouten bij grijs haar. 

1. Je hebt geen plan voor je grijze haren

Van je eerste grijze haar tot een volle grijze haardos: daar zit een flinke periode tussen. Natuurlijk kun je je grijze haren uit laten groeien, maar dit is vooral met donkere lokken niet de meest fraaie look. Daarom is het goed om een plan voor je grijze haren te hebben. Cancel je kappersafspraken daarom ook niet, maar laat je coupe elke zes tot acht weken onder handen nemen door een professional. Vraag je kapper bijvoorbeeld om je lokken lichter te maken, zodat het verschil met grijs niet te veel opvalt. Ook highlights zijn een goede optie om grijze uitgroei te maskeren.

Laagjes in je coupe geeft je wellicht een vollere haardos, maar hierdoor vallen je grijze haren des te meer op. Grijze haren zijn immers vaak wat dikker van structuur. Dit gecombineerd met de grijze kleur zorgt ervoor dat je haardos er al snel warrig uitziet, in plaats van volumineus.

3. Geen goede bescherming

Is baantjes trekken een vast onderdeel in jouw sportroutine? Of duik jij tijdens een vakantie steevast de zee in? Pas dan op met je grijze lokken. Chloorwater kan je grijze coupe namelijk erg groezelig maken, terwijl zout water je grijze haar juist een koperachtige gloed geeft. Het is daarom heel belangrijk dat je je haar goed beschermt. Nu snappen we dat een badmuts niet de meest glamoureuze optie is. Gelukkig is er nog een manier om je lokken te verzorgen. Het wondermiddel is namelijk conditioner. Doe wat conditioner in handdoekdroog haar, voordat je gaat zwemmen. De conditioner zorgt ervoor dat je haar het chloor of zoute water niet opneemt.

4. Je wast je haar met ongefilterd water

Last van pluizig haar of doffe, grijze lokken? De kans is groot dat je je haar wast met hard water. In hard water zit onder andere kalk, chloor en andere chemicaliën. En dat zijn nou niet bepaald de beste vrienden voor je grijze coupe. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen met een douchekop met een filter erin.

5. Je gebruikt geen haarolie

We horen je denken: alleen bij het zien van een flesje haarolie wordt mijn haar al vet. Hoewel dit een aannemelijke gedachte is, is niets minder waar. Net als een vette huid ook baat heeft bij een crème, is haarolie een absolute must voor grijs haar. Grijs haar is immers droger en stugger dan het haar dat je ooit had, waardoor het wel de nodige verzorging kan gebruiken. Breng daarom altijd wat haarolie aan als je je haren hebt gewassen – of je je lokken nu aan de lucht laat drogen of voor een blow-dry kiest.

6. Te veel of te weinig zilvershampoo