Met dit stappenplan accentueer je jouw verleidelijke oogopslag

oogopslag

Je hoeft geen make-upartist te zijn om je mooiste facetten extra te benadrukken

We zijn allemaal mooi zoals we zijn en ook over die verleidelijke oogopslag beschikken we allemaal al. Wil je de facetten die moeder natuur je gaf echter wat extra benadrukken? Volg dan dit simpele stappenplan om een verleidelijke oogopslag te creëren – die je overigens niet aanbrengt om anderen te imponeren, maar ook omdat het fantastisch is om jezelf in de spiegel een prachtige knipoog te geven.

Stap 1: Schone huid

Het is belangrijk dat je make-up aanbrengt op een schone huid. ’s Avonds werkt je huid hard om huidcellen te herstellen en vernieuwen en daardoor kunnen je huid en wimpers ’s ochtends ook een milde reiniging gebruiken. Als je wimpers goed schoon zijn, hecht je mascara bovendien beter aan de wimpers en ziet het resultaat er beter uit. Gebruik overigens voor het beste resultaat een mascara van goede kwaliteit, zoals een Maybelline mascara

Stap 2: oogschaduw

Kies een kleur oogschaduw die een paar tinten donkerder is dan je eigen huidskleur en ga met een dunne make-upkwast langs je arcadeboog. Gebruik daarna je vinger om het wat uit te vegen, zodat je arcadeboog natuurlijk wordt geaccentueerd.

Stap 3: kies de juiste kleur eyeliner en mascara 

Zorg ervoor dat je eyeliner en mascara dezelfde kleur hebben, want dit zorgt ervoor dat je wimpers voller lijken. Veel dames gaan voor een zwarte mascara en zwarte eyeliner, maar voor vrouwen met een lichte huidskleur en blond haar kan een donkerbruine kleur mooier staan. En het is helemaal niet zo moeilijk om hieraan te komen! Wat mascara betreft kun je altijd bij Maybelline terecht. Dit make-upmerk heeft niet alleen zwarte mascara’s in haar assortiment, maar verkoopt ook donkerbruine en bruine mascara’s! Ideaal voor de blondines onder ons.

Stap 4: breng de eyeliner aan

Sommigen vermijden eyeliner omdat het best lastig kan zijn om een goed strak lijntje boven je ogen te trekken. Probeer deze techniek je toch eigen te maken. Eyeliner kan er namelijk voor zorgen dat je wimpers nog voller lijken. 

Stap 5: kies de juiste look 

Een verleidelijke oogopslag kun je op verschillende manieren bewerkstelligen. Voor welke look je ook wilt gaan, Maybelline got your back! Je kunt bij dit merk terecht voor een mascara die je wimpers subtiel benadrukken, maar je kunt ook het valse wimpereffect creëren met The Falsies mascara’s van Maybelline. Bepaal voor welke look je wilt gaan en schaf daarvoor de juiste mascara aan.

Stap 6: Breng een primer aan

Voordat je de mascara zelf aanbrengt, is het belangrijk om een primer aan te brengen. Maakt dat dan echt zo’n verschil, horen we je denken? Jazeker! Mits je de juiste aanschaft. De primers van Maybelline zorgen ervoor dat de mascara mooier en beter blijft zitten en het zorgt er ook nog eens voor dat je wimpers langer lijken.

Stap 7: Breng de Maybelline mascara op de juiste manier aan

Met de juiste Maybelline Mascara kom je al een heel eind, maar deze moet nog wel goed aangebracht worden. Breng een of twee laagjes van de mascara aan in een zigzagbeweging voor een mooie oogopslag. Krullen je wimpers van nature niet? Gebruik voor het aanbrengen van de mascara (en de primer) dan eerst een wimperkrultang en breng daarna de primer en mascara aan. Als je stugge wimpers hebt, kun je bovendien een extra sterke mascara gebruiken om de krul te behouden. Kies bijvoorbeeld voor de Lash Sensational Waterproof Mascara van Maybelline of de Lift-Up Mascara.

Stap 8: De wenkbrauwen

Je ogen kunnen er nog zo mooi bijstaan, maar voor een verleidelijke oogopslag moet je ook de wenkbrauwen aanpakken. Accentueer je natuurlijke wenkbrauwvorm door de haren in de juiste richting te kammen en gebruik eventueel een wenkbrauwgel als de haren snel weer in de war raken. Je kunt zelfs een wenkbrauwgel met een kleurtje gebruiken als je graag donkerdere wenkbrauwen wilt creëren.

Lees ook: Dit zijn de 6 meest gemaakte mascarafouten

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Blisso. 

Beeld: Unsplash