Afdruk van je lippenstift op je glas wijn? Niet met deze tip!

lippenstift glas

Wel een béétje subtiel doen in het openbaar

We kennen het allemaal: je hebt je lievelingsoutfit aan, je favoriete lippenstift op, en een wijntje in je hand. Maar na een slok zie je direct dat er een grote afdruk van je lippen op het glas wijn zit. Yuck! Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen.

Lippenstift aan je glas

Hoe longlasting een lippenstift ook claimt te zijn: op de een of andere manier slagen we er toch altijd in na een paar slokken meer kleur op de rand van ons wijnglas te hebben dan op onze lippen. Op de een of andere manier lijkt het erop dat de lipstick simpelweg beter hecht aan het glas dan aan ons gezicht. Gevolg: je bent tijdens een middagje op het terras continu aan het bijstiften, of je houdt alleen een paar kleine vlekjes kleur op je mond over. Daarnaast heeft degene die jouw glas moet afwassen straks een sponsje vol lippenstift. Geen succes dus. Gelukkig is het makkelijk te vermijden!

Beetje speeksel

De grote tip is namelijk om te zorgen dat er een klein beetje speeksel aan de rand van je wijnglas zit. Wanneer je het randje van je glas een beetje likt, kan de lippenstift zich niet hechten aan het glas. En voilà, geen grote rode (of roze, of bruine) afdruk! Dit werkt natuurlijk niet alleen voor je wijnglas, maar ook voor je kopje koffie op werk, of je mok thee tijdens de lunch. Enneh, je kunt maar beter zorgen dat je dit in het openbaar met een beetje subtiliteit doet. Een kleine hoeveelheid speeksel werkt al, dus je hoeft niet als Lassie je glas af te slobberen.

Lees ook: Lipjes getuit! Zo blijft je lippenstift goed zitten onder je mondkapje

Bron: Ze.nl | Beeld: Unsplash, Daria Gordova