Aii: zó slecht is het om je nagellak eraf te pulken

nagellak

Dit kun je beter niet doen…

Een vrolijk kleurtje of juist lekker neutraal: we zijn altijd in voor een mooie nagellak. Of je nou thuis zelf in de weer gaat met nagellak of je nagels in een salon laat doen – we love it. Helaas duurt die vreugde niet voor eeuwig. Op een gegeven moment laat de nagellak los en kun je het niet laten om je lakje er verder af te pulken. Maarre, dat kun je beter niet meer doen – het is namelijk heel slecht voor je nagels.

Nagellak

Van gewone nagellak tot acrylnagels en van gellak tot biab: tegenwoordig zijn er talloze verschillende manieren om je nagels een prachtig kleurtje en mooie vorm te geven. De een zweert bij nepnagels, de ander gaat liever voor een langdurig gellakje.

Anderen kiezen liever voor een at home manicure, omdat gellak slecht zou zijn voor je nagels. Volgens celebrity nail artist Britney Tokyo – die verantwoordelijk is voor de nagels van Kylie Jenner en Kim Kardashian – klopt dit echter niet. Het is namelijk niet de gellak die slecht is voor je nagels, maar het zit ‘m in wat veel vrouwen doen als het lakje eenmaal op de nagels zit. You guessed it: het afpeuteren van de nagellak.

Schadelijk

We’ve all been there: je nagellak bladdert een beetje af en je kunt niet wachten om het kleurtje er helemaal af te halen. Wat doe je als je niet thuis bent of moet wachten tot een bezoekje aan de nagelsalon? Juist, je pulkt de nagellak eraf. Begrijpelijk, maar helaas heel slecht voor je nagels.

Volgens Britney is het ontzettend belangrijk dat je nagellak, gellak en gelnagels op de juiste manier verwijdert. Doe je dit niet – aka je pulkt het eraf? Dan neem je ook een stukje van de toplaag van jouw nagelbed mee. Zo kun je eindigen met dunnen en broze nagels die makkelijk afbreken. Aiii…

Juiste manier

Je nagellak op de juiste manier verwijderen, hoe doe je dat dan? Heb je een normaal lakje op je nagels? Dan is dat vrij eenvoudig. Doe wat nagellakremover op een watje en je veegt je nagellak zo van je nagels af. Heb je gelnagels? Dan duurt het proces ietsje langer. Doe watjes met aceton (of speciale remover) op je nagels en wikkel deze in met aluminiumfolie. Laat dit zo’n tien minuten zitten en neem de gellak vervolgens af met de watjes. Et voilà: schone én gezonde nagels.

Lees ook: Nagellakremover op? Deze 5 alternatieven werken net zo goed 

Bron: Grazia | Beeld: Pexels