Dit zijn ‘s werelds allerduurste schoenen en daar hangt nogal een prijskaartje aan

We schatten dat je hier zo’n 50 royale gezinswoningen van kunt kopen

Wie hard werkt voor haar geld, bepaald zelf waar die zuurverdiende centen – na de vaste lasten – heengaan. De een geeft het uit aan kleding, de andere aan een vakantie en weer een ander spaart het. Wie bulkt van het geld kan bepaalde luxe permitteren waar anderen alleen maar over durven te dromen. Maar deze allerduurste schoenen slaan wel echt alles.

De allerduurste schoenen ter wereld kosten heel wat miljoenen.

Prijskaartje

We kunnen al behoorlijk opkijken van schoenen met een prijskaartje van 5000 euro. Daar kun je een aantal mooie vakanties van financieren. Echter kan daar nog een schep bovenop gedaan worden. En dan hebben we het over een heel flinke schep. ’s Werelds duurste schoenen kosten namelijk 13 miljoen dollar. Geen 1,3 miljoen, nee, DER-TIEN! Omgerekend is dat zo’n 11,7 miljoen euro.

Look

Even voor de beeldvorming: er zijn in Nederland tig ruime woningen te koop voor 225.000 euro. Voor 11,7 miljoen euro zou je daar 52 huizen van kunnen kopen. Maar wie beschikt over grofgeld kan dat natuurlijk ook uitgeven aan een paar stiletto’s. Het is maar net waar je prioriteiten liggen. En nu we toch geen blad voor de mond nemen: zo mooi zijn de schoenen niet. Sterker nog: ze lijken best wel… tja, kitscherig. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Diamonds, gold. The Passion Diamond Shoes.

Een bericht gedeeld door JADA DUBAI (@jadadubai) op

Ontwerp

Maar goedkoop zijn de geheel gouden glitterstilettos alles behalve. De stiletto’s zijn gemaakt van goud en honderden diamandjes. Er bestaat slechts een paar van deze schoenen en ze zijn te koop in Burj Al Arab in Dubai. Ze zijn ontworpen door Jada Dubai en Passion Jewellers en het duurde negen maanden om de schoen te realiseren.

Lees ook: Wat je wel (en juist niet) moet doen om de perfecte bruidsschoenen te vinden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Unsplash