Is jouw haar in de winter ook altijd zo pluizig en statisch? Met deze gekke truc niet meer!

statisch

Weg met statisch en droog haar!

Zodra de temperaturen beginnen te dalen, krijgt ons lichaam het zwaar te verduren. Vooral onze haren krijgen een fikse optater, wat resulteert in een pluizig en hartstikke statisch bosje. Uit pure frustratie doen we het dan maar in een staart of knot, want er valt geen land meer mee te bezeilen. Geef nog niet op, want met een aantal supereenvoudige tips ga jij de strijd aan met dat onhandelbare winterhaar. 

Ook in de winter kan je haar gewoon goed zitten!

Doordat je in de winter de verwarming hoger zet, droogt je haar een stuk sneller uit. Daarnaast is het vaak zo statisch dat het lijkt alsof je met je vinger in een stopcontact hebt gezeten en krijg je het met geen mogelijkheid in model. Wil je dit scenario in de toekomst voorkomen? Volg dan deze trucjes eens op!

Materiaal
Let eens op de materialen van je kleding, want synthetische stoffen zorgen juist voor statisch haar. Als je een muts, sjaal of trui aantrekt kun je het beste een exemplaar kiezen dat is gemaakt van katoen. Je zal direct het verschil merken.

Koude borstel
Klinkt raar, maar door een gekoelde haarborstel te gebruiken, sluiten je haarschubben en gesloten haarschubben zorgen voor glans. Dus, ‘s svonds je borstel in de koelkast leggen en de volgende ochtend je haren kammen. Wedden dat het meteen een stuk beter zit? Sluit je föhnbeurt ook altijd af op de koele stand, dit zorgt er ook voor dat je haarschubben sluiten.

Droogtrommeldoekjes
Ja, echt, die doekjes die je normaal in de droger gooit om je was lekker te laten ruiken, doen wonderen voor je haar. Als je haar ontzettend statisch is, wrijf dan met een droogtrommeldoekje over je haren heen, van wortel tot punt. Weg statisch haar!

Haarlak
Als het koud weer is dragen wij graag een muts, maar het zorgt wel voor een enorm pluizig en statisch bosje als je ‘m weer afdoet. Dit voorkom je eenvoudig door wat haarlak op de binnenkant van je muts te spuiten voordat je hem opzet!

Lees ook: Deze haartrend uit de jaren 80 dreigt weer terug te komen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels