Veel lof voor model Ashley Graham die haar striae showt

Ashley Graham

Het zwangere model deelt een eerlijke foto van haar veranderende lichaam 

Striae is ontzettend normaal en veel vrouwen hebben het. Toch zien we het liever anders en wensen we een lichaam zonder de zogenoemde tijgerstrepen. Model Ashley Graham gooit het daarentegen over een andere boeg. Op Instagram deelt ze een eerlijke foto van haar zwangere lichaam. Mét striae.

Veel vrouwen zijn ontzettend blij met de eerlijke foto van het model.

Onzekerheden

Je lichaam omarmen zoals het is. Het is dé boodschap die anno nu wordt verkondigd en waar we allemaal heilig in geloven. Toch hebben we er nog wel moeite mee wanneer het om ons eigen lichaam gaat. Wat helpt? Celebrities die laten zien dat ook zij te maken hebben met bepaalde kwaaltjes die door de maatschappij nog altijd bestempeld worden als ‘lelijk’, terwijl het hartstikke normaal en veelvoorkomend is. Model Ashley Graham deelde gisteren een foto van haar veranderende zwangerschapslichaam op Instagram en volgers raken er niet over uitgepraat.

Veranderend lichaam

Het 31-jarige model Ashley Graham staat bekend om haar body positivity en is blij met haar rondingen. Ook tijdens haar zwangerschap houdt ze deze mindset vast. Op Instagram deelde het model gisteren een foto van haar veranderende lichaam en dat zorgt voor veel positieve reacties. “Hetzelfde, maar een beetje anders”, schrijft de brunette bij de foto die door velen emotioneel wordt ontvangen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

same same but a little different

Een bericht gedeeld door A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) op

Reacties

Op de foto is te zien dat ook Ashley striae heeft en mensen zijn dankbaar dat de zwangere de eerlijke foto deelt. “Bedankt dat je zo echt bent in een neppe wereld”, “Door jou houd ik net wat meer van mezelf” en “Wat prachtig, een echt lichaam”, zijn enkele reacties. Toch zijn er ook mensen die foto’s als deze niet accepteren en de boodschap die Ashley ermee wil duidelijk maken niet begrijpen. “Ik snap niet dat je dit met vreemden wilt delen. Waar is je zelfrespect? Wat hoop je te bereiken?” Zijn ook enkele reacties onder de foto. De enkele negatieve reacties hoeven niet op begrip te rekenen. Fans van Ashley nemen het massaal op voor het model. Zij vinden juist dat een reactie als deze niet gepast is. Met name het feit dat mannen negatief reageren schiet bij hen in het verkeerde keelgat. 

Respect voor vrouwenlichamen

Gelukkig zijn er ook mannen die wel respect hebben voor Ashley en voor andere (zwangere) vrouwen. “Ik ben een man en ik vind het fantastisch om dit te zien. Mijn moeder heeft tien kinderen en ik herinner dat ik als kind haar buik zag. Ze legde me uit hoe de striae was ontstaan en ik voelde me toen verdrietig. Mijn vrouw is nu hoogzwanger en ik kan zien hoe onze ongeboren zoon haar lichaam doet veranderen. Alleen maar liefde voor alle vrouwen die dit doorstaan.”

Lees ook: Roxeanne Hazes openhartig over gewicht: ‘Het leven is te kort om in gevecht te zijn met je lichaam’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram Ashley Graham | Beeld: Videostill YouTube Harper’s Bazaar