Oeps: dit bedrag aan ongedragen kleding hangt er in je kledingkast…

We werpen meteen een blik in onze kledingkast

Je kunt nooit genoeg kledingstukken hebben, toch? Een gedachte die veel vrouwen hebben. Veel dames houden nou eenmaal van winkelen en een extra paar schoenen of een nieuw jasje is bovendien nooit weg. Toch wordt het hoogtijd om jouw shopgedrag een keer onder de loep te nemen, want ook al is dat ene jasje nog zo mooi, vraag jezelf eens af: hoe vaak heb je ‘m gedragen?

Wij schrokken er behoorlijk van!

Kledingoverschot 
We hebben allemaal wel een aantal kledingstukken in de kast hangen die het daglicht nog nooit hebben gezien. Hartstikke zonde, want die kleding is wel heel erg leuk. Toch is de gelegenheid er nog niet geweest om je in dat prachtige jurkje te hijsen. Hoewel je vaak denkt dat het bedrag aan ongedragen kleding wel meevalt, blijkt niets minder waar. Volgens onderzoekers hangt er een pittig bedrag aan onaangeraakte jasjes, broeken en t-shirts in je kast.

Miskoop
Het online platform On Buy deed onderzoek naar de kledingkast van vrouwen en kwam tot een onaangename conclusie. Zo hebben veel vrouwen wel items in de kast hangen die ze nooit dragen, maar het is veel ernstiger gesteld dan we voorheen dachten. De gemiddelde vrouw draagt slechts veertig procent (!) van alle kleding die ze in haar bezit heeft. Omgerekend betekent dat dat veel vrouwen rond de 2700 euro aan kleding in hun kast hebben hangen, maar deze outfits nooit draagt!

Impulsaankoop
Hoe het komt dat we zoveel kleding niet dragen? Veel mensen maken zich weleens schuldig aan het doen van een impulsaankoop. Wanneer het loon net op de rekening is gestort, is het natuurlijk wel zo leuk om jezelf meteen te belonen met een oogstrelende broek. Echter, veel mensen komen later weleens tot de conclusie dat die broek toch niet zo goed bij ze past. In het vervolg is het handig om beter over je aankoop na te denken. Twijfel je? Koop het item dan niet.

Lees ook: Alle vrouwen met blond haar opgelet! Dít zijn de kledingkleuren die het beste bij je passen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Unsplash