Aha: dit is het beste tijdstip om je nachtcrème aan te brengen

nachtcrème

Het is waarschijnlijk een stuk later dan je verwacht

Grote kans dat jij je nachtcrème elke avond voor je gaat slapen opsmeert. Klinkt ook heel logisch, aangezien het voor de nacht is. Maar wist je dat er een specifiek tijdvak is wanneer je het beste je crème kunt smeren? Wij delen het meest ideale tijdstip voor je skincaremomentje. 

Nachtelijke uren

We moeten eerlijk zeggen: het is niet weggelegd voor degenen die het liefst vroeg onder de wol kruipen. Volgens huidexperts kun je namelijk het beste tussen 23 uur ’s avonds en 4 uur ’s ochtends je crèmepje aanbrengen. In deze nachtelijke uren zou de huid namelijk het meest ontvankelijk zijn voor de verzorgende eigenschappen van het product.

Huidvernieuwing

In dit tijdvak zou de huid van je gezicht zich acht keer sneller vernieuwen dan gedurende de rest van de dag. Onzuiverheden worden naar buiten gebracht (we zijn allemaal weleens wakker geworden met een die-zagen-we-niet-aankomen pukkel) en er wordt meer collageen geproduceerd. En je nachtcrème, die wordt dus beter opgenomen tussen deze tijdstippen in, wat zou resulteren in een stralendere huid in de morgen. We hebben het nog niet geprobeerd, maar het lijkt ons een gevalletje ‘Baat het niet…’

Wat hoe dan ook belangrijk blijft, is het goed reinigen van de huid voordat je de crème aanbrengt. En dat kan natuurlijk op elk tijdstip van de dag. Smeren maar!

Lees ook: De ideale lichaamsverzorgingsroutine: tips voor een stralende huid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elegance, Dingen voor Vrouwen archief | Beeld: Pexels