5 tips om je zelfverzekerder te voelen in je bikini

fouten bikinilijn scheren slanker bikini

Met een paar tips lijk je al snel slanker in je bikini

We mogen niet klagen deze zomer. De temperaturen stijgen naar tropische waarden en dat betekent dat we massaal verkoeling op zoeken in het zwembad of bij de zee. Toch zijn sommige vrouwen soms wat onzeker om een bikini in het openbaar te dragen. Wil je graag zelfverzekerd op het strand lopen? Dan kunnen deze tips je misschien wel helpen!

Met een paar simpele tips verander je al veel aan je uitstraling.

Print

We kiezen natuurlijk een bikini of badpak op basis van onze eigen smaak. Toch is het wel goed om te weten dat een bepaalde print op badkleding al veel voor je figuur doet. Draag je bijvoorbeeld graag gestreepte badkleding? Kies dan voor verticale strepen in plaats van horizontale strepen. Met name als de donkere, verticale strepen aan de buitenkant zitten lijk je een stuk slanker.

Accentueren

Er is altijd wel een bepaald lichaamsdeel waar we niet helemaal content mee zijn. Of het nu je billen, buik of benen zijn waar je niet zo blij mee bent, probeer dan juist de beste plekken van je lichaam te accentueren. Heb je mooie billen, maar ben je minder blij met de borsten? Kies dan voor een opvallend broekje en een wat rustiger bovenstukje. Andersom geldt dit natuurlijk ook zo.

Juiste bikini

Het vinden van de perfecte bikini kan soms een naald in een hooiberg zijn. Neem daarom dan ook goed de tijd om de juiste bikini te vinden die het beste bij jouw lichaamstype past.

  • Bredere schouders: kies voor een bovenstukje met rechte bandjes.
  • Vollere heupen: dan kun je beter voor een broekje met strikbandjes kiezen.
  • Smalle taille: hier past het beste een bandeautop en een hoger bikinibroekje bij.
  • Volle borsten: kies een balconette top.

Zelfbruiner

Uit een Brits onderzoek is gebleken dat vrouwen met een bruiner kleurtje 3,5 kilo slanker leken, dan wanneer ze geen bruiningscrème op hadden. Zelfbruiningscrèmes kunnen voor veel vrouwen als een nachtmerrie klinken. Indien je weet wat je doet, kan een beetje zelfbruiner je al een stuk slanker laten lijken. Tegenwoordig zijn er ook speciale bodylotions te koop waar een lichte zelfbruiner is zit verwerkt. Hiermee voorkom je al gemakkelijk lelijke zelfbruiningsstrepen op het lichaam.

Houding

Een kleinere kledingmaat kan soms veel voor je zelfvertrouwen doen. Toch is dit bij het aanschaffen van badkleding niet zo slim. Zit je badkleding namelijk te strak, dan kan je al snel wat steviger lijken. Ga voor een maatje groter zodat je bikini mooi je lichaam omsluit. Niemand die toch je maatlabeltje aan de binnenzijde van je badkleding ziet!

De laatste en misschien wel de belangrijkste tip is dat je tevreden bent met je eigen lichaam en ook je minder mooie kanten accepteert. Je eigen zelfvertrouwen is het mooiste dat je kan dragen op een warme zomerdag!

Lees ook: Met make-up op de zon in? Dat kan met deze handige beautytips!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bronnen: Libelle | Beeld: Pixabay