Daar komt de bruid: 6 bruidskapsels voor vrouwen met kort haar

bruidskapsels kort haar

Genoeg inspiratie om te shinen op dé dag!

Denk jij dat een bruidskapsel alleen leuk is voor vrouwen met lang haar? Dan heb je het mis. Voor vrouwen met kort haar kan het misschien iets lastiger zijn om een leuk bruidskapsel te vinden, maar er zijn genoeg mogelijkheden. Wij helpen je graag en zetten onze zes favorieten op een rijtje.

Genoeg mogelijkheden

Kort haar lijkt misschien moeilijk, maar je hebt het toch echt mis als je denkt dat je een korte coupe niet leuk kunt stijlen. Kort haar is juist perfect om te stijlen en je kunt talloze creaties maken voor een bruidskapsel. Oké, misschien niet alles wat je met lang haar kunt, maar er zijn genoeg opties. Wij delen graag wat inspiratie. 

1. De diadeem

Een mooie diadeem kan je korte haar in een klap omtoveren tot een waar bruidskapsel. Kies voor een eenvoudig exemplaar voor een subtiele look, of ga juist voor iets opvallends met bloemen en diamanten.

2. Haaraccessoires

Haaraccessoires kunnen net dat beetje extra geven voor een echte bruidslook. Deze haarspeld met mooie bloemen, geeft je stoere kapsel een romantisch tintje.

3. Bloemenkrans

Deze look heeft een leuke combinatie van messy en romantisch. Een bloemenkrans in je haar geeft echt dat bruidsgevoel, helemaal leuk als je haar matcht met je bruidsboeket natuurlijk! In overleg met de bloemist kun je vaak zelf de bloemen en kleuren kiezen die jij mooi vindt, zo geef je een extra persoonlijk tintje aan je bruidskapsel.

4. Vlechten

Als jij dacht dat (in)vlechten alleen mogelijk was bij bruidskapsels voor mensen met lang haar, dan heb je het mis! Kort haar kun je namelijk ook prima invlechten. Een stoer effect, maar toch vrouwelijk.

5. Krullen

Als je iets langer haar hebt, kun je de kuitlang erin (laten) zetten. Want ook bij kort haar zijn krullen hartstikke mooi én heel romantisch. Ideaal dus voor een bruidskapsel. Voor een nonchalante look zoals op deze foto, kun je het beste kiezen voor messy beach waves. Een leuke haaraccessoire maakt het helemaal af!

6. Basic

Heb je een opvallende jurk of ben je geen type voor glitter en glamour? Dan kan een basic look ook hartstikke mooi zijn. Onderstaand bruidskapsel is super chic, stijlvol en vrouwelijk.

Lees ook: Geen wit of crème: in 2020 hullen we ons in deze bruidskleuren

Bron: Ze.nl, Pinterest | Beeld: Unsplash