Met dit cijfer beoordelen vrouwen hun uiterlijk

Het is behoorlijk laag…

Vrijwel iedereen is ergens onzeker over als het gaat om het uiterlijk. Zo vindt de ene vrouw haar bovenbenen te dik, is een ander niet te spreken of haar armen en spreekt weer een ander over een buikje. Hoewel er genoeg punten zijn die we op kunnen noemen over wat we mooi vinden aan onszelf, lijkt het erop dat we ons toch focussen op de minder mooie punten. Zo blijkt uit een onderzoek van Flair dat vrouwen hun uiterlijk beoordelen met slechts een 6,5.

We kijken maar wat kritisch naar onszelf.

Onderzoek

Goed in je vel zitten en blij zijn met je lichaam is belangrijker dan ooit. Zo drukken we collega’s en vriendinnen op het hart dat ze er goed uitzien als ze het hebben over uiterlijke onzekerheden. In jouw ogen ziet diegene er immers fantastisch uit en als je haar een cijfer zou moeten geven zou ze minstens een acht scoren. Helaas lijkt het erop dat vrouwen toch enorm kritisch naar hun uiterlijk kijken, zo blijkt uit een onderzoek dat Flair in samenwerking met Het Testpanel uitvoerde. Ruim 1800 vrouwen deden hieraan mee en vonden het een makkie om aan te geven waar ze ontevreden over waren. Bovendien bleek uit de rondvraag dat vrouwen hun lichaam gemiddeld slechts een 6,5 zouden geven.

Tevreden

Een groot aantal van de ondervraagden gaf aan zichzelf te dik te vinden. Ruim driekwart van de ondervraagden vindt dat er wel wat af mag. Opvallend aangezien iets meer dan de helft van de participanten volgens hun BMI te zwaar is. Ook gaf een derde van de ondervraagden aan dat ze gebruik zouden maken van plastische chirurgie als het gratis was. Maar liefst 67 procent van de kandidaten liet weten hun lichaam te beoordelen met een 6,5. Bovendien gaven ze aan dat ze hun algehele levensgeluk ook afhangt van hun zelfbeeld.

Mooi

Wat de ondervraagde dames dan wel mooi aan zichzelf vonden? Daar moesten ze helaas een stuk langer over nadenken. Maar liefs 43 procent van de kandidaten vond het een moeilijke vraag om te beantwoorden. Uiterlijke kenmerken die vervolgens werden genoemd waren: mooie volle lippen, sprankelende ogen en een volle bos haar. Wel was 90 procent van de ondervraagden te spreken over hun innerlijk.

In het nieuwste nummer van Flair kun je alle uitkomsten van het onderzoek lezen.

Lees ook: Vriendinnen verrassen met een etentje? Maak eens rode wijn-spaghetti!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Flair Online | Beeld: Unsplash