Dít zijn de redenen dat je badkleding vaak niet goed zit (en zó wel!)

Zo zorg je dat je badkleding altijd goed zit!

Het is soms best lastig om de perfecte bikini of badpak te vinden. Soms zitten ze gewoon niet mooi en als je het perfecte topje gevonden hebt, past het broekje weer niet. De reden dat dit vaak gebeurt is, omdat mensen fouten maken en Margriet zette deze veelgemaakte fouten op een rij.

Fout 1: je winkelt alleen
Allereerst moet je een badpak of bikini nooit alleen kopen. We kunnen ons voorstellen dat het misschien een beetje ongemakkelijk is om je bijna in je eva-kostuum te laten zien. Maar als je wel even uit dat pashokje komt en een vriend of vriendin laat zien hoe het je staat, is het uiteindelijke resultaat beter. Ook kan je vragen of ze even een foto van je maken, zodat je zonder dat nietsverhullende pashokjeslicht kan zien hoe het je écht staat.

Fout 2: je koopt je standaard maat
Veel mensen kopen badkleding online en bestellen dan gewoon de maat die ze altijd hebben. Toch ligt dit iets anders bij badkleding. Elk merk en land hanteert eigen maten en meer maten passen is aan te raden. Ontwerpster Mali Sananikone Gaw adviseert altijd twee maten te passen.

Fout 3: je verhult je billen
Je kont laten zien is niet voor iedereen comfortabel. Toch zegt de badmode-expert dat je er in een gewaagde bikini veel mooier uit ziet. Een ‘normaal’ broekje laat onbedoeld je kont groter lijken en daardoor lijk je over het geheel minder slank. Wil je dit toch liever niet, dan kan je ook kiezen voor een broekje met een brede lijn op het broekje. Dat zorgt ook voor een afslankend effect.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: ladies lifestyle