Wij hadden geen idee: dít is de reden dat er drie haakjes aan je beha zitten!

Waarom heeft je beha eigenlijk drie rijen haakjes?

We dragen ‘m elke dag en als we thuiskomen is-ie het eerste kledingstuk dat we opgelucht uittrekken: de beha. De bustehouder is er in alle soorten en maten, maar één ding dat ze allemaal gemeen hebben is het aantal haakjes. Op elke beha zitten standaard drie haakjes in de breedte en twee of drie haakjes in de hoogte.

Maar op welk haakje kan je hem nu het beste bevestigen?

Levensduur
Wij doen meestal maar wat, maar er is dus echt een manier waarop het eigenlijk zou moeten: het bevestigen van je beha. De beste manier is op het eerste, buitenste haakje. Dit heeft alles te maken met de levensduur van je bh. Als je een nieuwe beha koopt, moet je ervoor zorgen dat hij op het buitenste haakje precies goed zit. Zit ‘ie op dat haakje te wijd of te strak? Dan moet je een andere maat proberen en niet de bh op een ander haakje vastzetten.

Elk half jaar
De levensduur van je beha verleng je drastisch door, wanneer de band is uitgerekt, je beha vast te maken aan het middelste haakje en daarna aan het buitenste haakje als deze ook weer is uitgerekt. Elk half jaar van haakje wisselen is het beste. Dan er alleen nog voor zorgen dat je de bh wast in een waszakje en zo heb je er zo lang mogelijk plezier van!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels