Dit is de onverwachte reden dat je last hebt van droge lippen

Lippenbalsem lippen

Droge lippen hebben een andere oorzaak

Nu het buiten wat kouder wordt, krijgen we waarschijnlijk ook weer last van droge lippen. Jij doet er waarschijnlijk -net als wij- alles aan om ze weer zacht te krijgen. Je smeert lippenbalsem alsof je leven ervan af hangt, maar als je iets anders daarnaast ook doet gaat dat je niet helpen. Schrale lippen worden namelijk door meer factoren veroorzaakt dan alleen het weer. 

Hier hadden wij nooit aan gedacht.

Koffie en thee

Als je veel last hebt van schrale lippen, is het goed om te kijken wat je drinkt op een dag. Als je fan bent van je kopje thee of koffie, dan kan het zijn dat je daardoor last hebt van schrale lippen. Cafeïne ontneemt namelijk vocht uit je lichaam. Je kunt dan doen en smeren wat je wil, maar het helpt allemaal niks. Dit betekent natuurlijk niet dat je je koffie of thee moet laten staan, maar het is wel raadzaam om het af te wisselen met glazen water.

Tandenborstel

Als je droge lippen even wil behandelen, dan kun je dit het beste doen door er met een tandenborstel overheen te wrijven. Dit verwijdert de losse velletjes. Smeer je lippen daarna in met een herstellende balsem en je lippen zullen weer lekker zacht zijn.

Lees ook: Hierdoor vallen wimpers uit en zo voorkom je dat

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Style Today | Beeld: pxhere