Zelf droogshampoo maken? Zo gemakkelijk doe je dat

droogshampoo maken

Je hebt de ingrediënten waarschijnlijk al in je keukenkastje staan

Menig vrouw kan zich geen leven voorstellen zonder droogshampoo. Of het nu is om je wasbeurt nog een extra dagje uit te stellen of je gewoon wat extra volume nodig hebt: droogshampoo is je beste vriend. Wil je die vette haardos verdoezelen, maar blijkt je droogshampoo op te zijn? No worries, je maakt het gemakkelijk zelf. 

Zout en maïsmeel

Om je haar minder vet te doen lijken, heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je krijgt de boel natuurlijk niet in een handige flacon, maar het effect is hetzelfde. Neem voor dit experiment een half kopje maïsmeel en voeg hier een eetlepel zout aan toe. Roer goed door en giet het mengsel in een leeg kruidenpotje. Vervolgens strooi je het mengsel door je haar en voilà: je haar oogt een stuk minder vet.

Maïzena of babypoeder

Heb je geen maïsmeel en zout in huis of ga je liever voor de makkelijke weg? Gebruik dan als alternatief voor droogshampoo eens wat maïzena of babypoeder. Door dit over je haar te strooien zal het vet zich ook uit je kapsel onttrekken – zonder dat je eerst producten met elkaar hoeft te mengen.

Bakpoeder en gemalen havermout

Deze variant kun je het beste bewaren. Dus, wil je een droogshampoo die je meerdere malen kunt gebruiken? Meng dan eens een kopje bakpoeder met een kopje gemalen havermout. Giet dit in een afgesloten potje, zodat je het mengsel vaker over je haar kunt strooien.

Lees ook: Dit kapsel past het beste bij de vorm van je gezicht

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash