Draag jij ook altijd een elastiekje om je pols? Na het zien van deze video nooit meer!


Misschien kun je dat elastiekje om je pols er beter afhalen

Het elastiekje om je pols, het is iets wat de meeste dames standaard hebben. Iedereen die ook maar ietwat lang haar heeft draagt er constant eentje bij haar om de lange lokken in een staart of knot te binden zodra ze beginnen te kriebelen of omdat het warm wordt. Helaas ondervond de Amerikaanse Audree Kopp de keerzijde van zo’n elastiekje.

Het elastiekje is een bron van bacteriën.

Afknelling

Misschien herinner je dat je vader of moeder tegen je zei dat je dat elastiekje af moest doen omdat het je bloedtoevoer af zou knellen. En ja, aan het eind van de dag (of erger nog, nacht!) hadden we inderdaad wel eens een rode striem om onze pols. Deze trok altijd weer weg en nu er elastiekjes zijn in vele soorten en maten hebben we zelfs daar niet meer zoveel last van. Maar het kan nog veel erger…

Ontstoken

Audree Kopp was aan het verhuizen toen ze een rode bult op haar pols ontdekte. Eerst dacht ze nog dat het om een insectenbeet ging, maar de bult werd groter en roder. Ze ging naar de huisarts, die haar een antibioticakuurtje voorschreef. Dit hielp echter niets en de bult bleef maar groeien. Uiteindelijk ging ze naar de eerste hulp waar ze meteen onder het mes moest: Aubree had een ontsteking op haar pols in de vorm van een abces.

Arts

De arts die Aubree behandelde moest de huid opensnijden om het abces leeg te laten lopen. Hij vertelde dat ze niet veel later had moeten komen, want als de ontsteking eenmaal in haar bloedbaan was gekomen had ze in shock kunnen gaan en in coma kunnen raken. Hij vermoedt dat de bult ontstond door een vuil haarelastiekje. De bacteriën van dit elastiekje zouden in de poriën of een eventueel wondje op haar pols zijn geraakt waardoor er een ontsteking ontstond. De arts raadt dan ook af om elastiekjes om de pols te houden. Aubree heeft in ieder geval haar lesje geleerd.

Bekijk hieronder de video van Aubree’s verhaal. Waarschuwing: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Lees ook: Dít is de reden dat je beter nooit kan gaan sporten als je verkouden bent

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld: Dingen voor Vrouwen