Na zoveel maanden moet je je beha vervangen, volgens experts

beha

Hint: je portemonnee is er niet erg blij mee

Of je nu je beha’s bij de HEMA koopt, ze bij de Hunkemöller koopt of gaat voor een beha van Triumph: het zal je sowieso geld kosten. Je moet aan de kassa al snel een hoog bedrag betalen als je meerdere beha’s nodig hebt. Nu maar hopen dat ze een tijdje meekunnen, maar hoe lang is dat precies?

Je moet je beha waarschijnlijk vaker vervangen dan je nu doet, als we deze experts moeten geloven.

Vervangen

Wanneer iets kapot is, gooien we het weg. Tenminste, heel af en toe trek je toch die ene beha aan waarvan de beugel kapot is, maar na dat ding een dagje gedragen te hebben, kom je toch wel tot de conclusie dat-ie wegmoet. Maar als je beha nog heel is dan kan hij gewoon mee, toch? Experts beweren nu helaas wat anders.

Aantal maanden

Experts werkaam bij BlueGuard, een merk dat beweert dat haar sokken écht een heel leven meegaan, zeggen dat je beha elke 6 tot 8 maanden vervangen moet worden. Wij vinden dat nogal wat! Maar de experts komen met een verklaring: “Wasmachines zorgen ervoor dat de pads in de beha hun vorm verliezen. Bovendien verliest de beha elasticiteit als de beha regelmatig wordt gedragen en op deze manier geeft de beha niet meer genoeg steun.

Langer

Er zijn wel manieren om ervoor te zorgen dat je beha wat langer meegaat. Zo adviseren de experts om je beha’s regelmatig af te wisselen, zodat de beha niet te snel zijn elasticiteit verliest. Daarnaast raden experts van Textiles, Paper & Platics Lab van the Good Housekeeping Institute aan om alvorens je beha goed te controleren voordat je ‘m zou weggooien. Je beha hoeft niet per se weggegooid te worden na 8 maanden, want het kan goed dat je je beha niet elke dag aanhad en daarom kan de elasticiteit goed behouden zijn. Controleer dus of je beha nog goed zit, is dit het geval? Dan hoef je ‘m heus niet weg te gooien na maximaal 8 maanden dragen.

Lees ook: Met deze handige tips was je je beha zónder ‘m te verpesten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay