Deze fout maken de meeste vrouwen tijdens het borstelen waardoor hun haar niet groeit

borstel

Dit moet je nooit doen tijdens het borstelen van je haar!

Lang haar zoals dat van een zeemeermin of prinses, de meeste vrouwen dromen er al vanaf jongs af aan van. Helaas zijn de meesten onder ons niet gezegend met een volle bos lange lokken, maar haar dat nooit verder komt dan schouderlengte. Ben jij ook al jaren aan het sparen voor lange lokken maar lijkt het alsof je niet verder komt?

Waarschijnlijk saboteer jij je eigen haargroei zonder dat je het doorhebt met de volgende gewoonte!

Borstel-fouten
Je haar honderd keer borstelen laat het stralend glanzen, zo luidt een ouderwets gezegde. Borstelen kan geen kwaad en niemand heeft zin om met haar vol met knopen en klitten rond te lopen. Gewoon doen dus! Alleen de manier waarop je je haar borstelt kan nogal uitmaken voor de lengte van je haar. Hoe borstel jij je lokken? Van boven naar beneden of van beneden naar boven?

  • Tijdens het borstelen van je haren moet je nooit bovenop je kruin beginnen. Je trekt de borstel van boven naar beneden, waarmee je ongemerkt ontzettend veel haar afbreekt. Je moet altijd aan de onderkant beginnen en langzaam naar boven werken, zo beperk je de haarbreuk tot een minimum en geef je je haren de kans om naar hartelust te groeien.
  • Nat haar moet je ook met rust laten. Nat haar + borstel = gespleten haarpunten. Ons haar is op zijn breekbaarst wanneer het nog nat is. Als het eenmaal droog is wordt het beschermd door natuurlijke oliën, maar voor nat haar geldt dit nog niet. Als je dus met de borstel door je natte haardos gaat, breekt het veel sneller af.
  • Wees teder! Je hebt haast dus je haalt nog even snel een borstel door je haar en meestal gaat dat niet zo voorzichtig, waardoor de kans groot is dat je haar snel afbreekt. Neem voortaan langer de tijd om te borstelen en wees lief voor je haar.

Je zal zien dat als je deze drie fouten voortaan laat, je haar een stuk langer groeit dan die eeuwige schouderlengte!

Lees ook: Doe dit ingrediënt in je nagellak en je krijgt supersterke nagels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash