Deze 6 fouten maken we allemaal tijdens het scheren van de bikinilijn

Ja ook jij maakt waarschijnlijk een van deze fouten

Tijdens de zomerperiode halen we vaker de scheermes tevoorschijn. Veel vrouwen hebben het liefst gladde benen, mooie haarvrije oksels en natuurlijk een goed geschoren bikinilijn. Maar waar komen die vervelende rode, jeukende bultjes toch vandaan rond de bikinilijn na het scheren? 

Blijkbaar maken we allemaal wel één van deze fouten tijdens het scheren van de bikinilijn.

1. Geen geduld

Eén van de grootste fouten die veel vrouwen maken is om direct te beginnen met scheren zodra je onder de douche stapt. Dit is niet zo’n goed idee, want je geeft zo de poriën geen kans om verder open te staan. De haartjes rondom je bikinilijn blijven hard, wat het scheren moeilijker maakt. Wacht daarom eerst even een aantal minuten onder een warme douche zodat de poriën de kans hebben om open te gaan staan en de haartjes zachter te worden. Het scheren zal makkelijker gaan én je hebt een gladder resultaat. Ook koud water kun je het best vermijden tijdens het scheren, omdat de huid hierdoor stugger wordt en je sneller kans hebt op irritaties en scheerwondjes.

2. Bikinilijn niet gescrubd

Nog een fout die veel vrouwen maken is om de bikinizone niet eerst te scrubben. Dode huidcellen kunnen namelijk de haarschacht verstoppen, waardoor de kans op ingegroeide haartjes aanzienlijk wordt vergroot. Scrub daarom regelmatig en voorkom verstopping van de haarschacht. Kies niet voor een al te grove scrub, want dit kan weer het tegenovergestelde effect hebben op de bikinilijn. Een milde, zachte scrub is al voldoende.

3. Onscherp scheermesje

We kennen allemaal de ongemakkelijkheden van een onscherp scheermesje. Toch vergeten we deze regelmatig te vervangen voor een nieuw, scherp mesje. Scheermesjes zijn nu eenmaal duur en een item dat we vaak vergeten te kopen, maar toch kun je hier maar beter in investeren. Voor de bikinilijn kun je het best een scheersysteem gebruiken dat meerdere mesjes achter elkaar heeft en tussen de mesjes een ‘rubberen’ strookje heeft. Dit zorgt voor een beschermend laagje tussen de mesjes en de huid. Geadviseerd wordt om geen wegwerp-scheermesjes te gebruiken voor de bikinilijn, maar alleen voor de benen en oksels.

Er zijn nog drie grote fouten die we maken tijdens het scheren van de bikinilijn. Benieuwd welke dit zijn? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2