Snel last van futloos en vet haar? Het zou aan je hormonen kunnen liggen

kapsel

Hormonen hebben blijkbaar veel invloed op je kapsel

Stap je de deur uit met een coupe fantastic, maar hangt het binnen enkele uren alweer futloos langs je gezicht? Het zou weleens aan hormoonschommelingen kunnen liggen. 

Menstruatiecyclus

Net als schommelingen in je humeur, eetlust en libido, heeft de menstruatiecyclus ook invloed op je kapsel – alsof we niet al genoeg te verduren hebben tijdens deze periode in de maand. Het heeft echter een logische verklaring, aangezien je in de week voordat je ongesteld moet worden extra progesteron aanmaakt in je lichaam. Je lichaam maakt extra talg aan, waardoor veel vrouwen voor de menstruatie vaak extra veel puistjes krijgen. Maar niet alleen zorgt talg voor puistjes, ook kan het je lokken extra vet en futloos maken. Goed om te weten: op het moment voor je ovulatie is je kapsel op z’n best.

Overgang

Niet alleen tijdens de menstruatiecyclus spelen hormonen een rol, ook tijdens de overgang kunnen hormonen zorgen voor een andere coupe. Tijdens de overgang kunnen haren namelijk uitvallen, door de afname van het hormoon testosteron. Ook kan een hoog insulineniveau, bijvoorbeeld bij PCOS, de boosdoener zijn voor uitvallend haar. Ook kan een traagwerkende schildklier ervoor zorgen dat je haar dunner wordt, aangezien het sneller uitvalt.

Lees ook: 3 tekenen dat je aankomt door hormonen

Bron: Margriet | Beeld: Pexels