Geniaal: met deze simpele make-up trucjes zie je er veel jonger uit!

make up

De jaren vliegen er vanaf met deze simpele make-up tips!

Wie wil er tegenwoordig nou geen jongere uitstraling? Het zal je verbazen maar met de juiste make-up tips is het dus mogelijk om een stuk frisser en jonger uit te zien. Veel van de onderstaande tips worden te weinig toegepast waardoor je sneller een oudere uitstraling krijgt, zonde! 

Met een paar simpele makeup tips lijk je gelijk tien jaar jonger!

 1. Een goede basis
  Om je huid jonger te laten lijken is een goede basis een must. Drink daarom voldoende water en gebruik een goede dag- en nachtcrème. Door veel water te drinken hydrateer en verzorg je de huid van binnenuit. Wanneer je in de ochtend begint met het smeren van een goede dagcrème bescherm je de huid gedurende de dag tegen alle invloeden van buitenaf. En door voor het slapen gaan je huid goed te reinigen en af te sluiten met een nachtcrème geef je de huid de kans om zich te herstellen tijdens het slapen van alle invloeden gedurende die dag.
 2. Gebruik lichte structuren
  Met een ouder wordende huid zijn veel mensen vaak geneigd om de rimpels en/of kringen onder de ogen te camoufleren met zoveel mogelijk concealer en foundation. Probeer een foundation te kiezen met een lichte structuur en breng dit aan met een makeup kwast om alles goed uit te kunnen smeren. Een concealer kun je het beste op een kloppende manier aanbrengen met je ringvinger onder de ogen, omdat je op deze manier de bloedsomloop rondom de ogen stimuleert. Maak het vervolgens af met een matterende poeder, maar gebruik de poeder alleen op de glimmende zones van je gezicht. Met poeder heb je de kans, net als met de foundation en concealer, dat er meer blijft zitten in de rimpels waardoor dit alleen maar meer geaccentueerd wordt.
 3. Frisse kleuren
  Je kunt beter kiezen voor zachte blush voor een frissere uitstraling en een lichtroze-kleurige gloss om je lippen voller te laten lijken. Als je kiest voor een matte bronzer en huidkleurige lipstick geeft dit een dof effect op een oudere huid.
 4. Een open blik
  Oogschaduw is vanaf nu verleden tijd. Door namelijk juist een oogschaduw met glitters te gebruiken is de kans groot dat dit in het buitenste gedeelte van je ooghoeken terecht komt waardoor lachrimpels des temeer opvallen. Gebruik in plaats van oogschaduw vanaf nu een wimperkruller. Lang gekrulde wimpers geven je namelijk een open blik waardoor je een jongere uitstraling creëert.

Lees ook: Heb je snel last van puistjes? Dan moet je deze drie etenswaren écht laten staan

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet| Beeld: Unsplash