Zo voorkom je gespleten haarpunten
Iedere vrouw met lang haar heeft er last van: gespleten haarpunten. Door dit euvel lijkt ons haar pluiziger en droger. Er zit maar één ding op en dat is een ritje naar de kapper om de boel maar weer bij te laten punten. Zonde, want veel vrouwen willen hun haar juist lang houden of laten groeien. Voorkom dat je kapsel verpest wordt door gespleten haarpunten met deze tips.
Zo kom je van je gespleten haarpunten af.
Gespleten haarpunten
Gespleten haarpunten komen veel voor en zijn ook onontkoombaar. Een gespleten haarpunt is het langste en dus ook het oudste stuk haar dat begint te splijten en uiteindelijk afbreekt. Hierdoor heb je dus ineens kortere haren dan de rest van de lengte, wat tot pluizig-ogend haar leidt. Gespleten haar heeft verschillende oorzaken, die je aan moet pakken om dit euvel te verhelpen.
Voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen. In het geval van gespleten haarpunten is het niet alleen beter, het is je enige optie. Een haar die eenmaal is gespleten kun je niet meer aan elkaar 'lijmen'. Daarom moet je het probleem bij de bron aanpakken.
Borstelen
Vaak splijt haar omdat het veel te agressief wordt behandeld met de borstel. Vrouwen trekken gefrustreerd een borstel door hun haar, maar daarmee beschadig je het dus al gauw waardoor het afbreekt! Schaf een goede borstel aan en borstel je haar voorzichtig. Hoor je allerlei lawaai? Dan moet je voorzichtiger borstelen, je hoort bijna niks te horen. Begin onderaan met borstelen en tackel eerst de knopen in de lengte. Werk naar boven en pak steeds een groter stuk om te borstelen. Zo voorkom je dat je te hard trekt.
Hitte
Stijlen, krullen, föhnen: het haar van een dame heeft vaak heel wat te verduren. Hoe vaker en des te meer hitte je gebruikt, hoe erger je haar zal splijten. Zet je krul- of stijltang op een lagere temperatuur en kijk of het zo ook lukt om je haar te stijlen. Waarschijnlijk moet je kleinere plukjes pakken, maar het is veel beter voor je haar. Probeer niet hoger dan 180 graden te gaan! Daarnaast is het belangrijk om te werken op écht schoon haar. Is je haar nog een beetje vettig door conditioner of een olie, dan 'kook' je je haar zo ongeveer.
Genezen
Hoewel je een gespleten haarpunt niet meer kunt genezen, kun je er alsnog wel wat aan doen. Blijf er in ieder geval van af, ga je er aan trekken of plukken dan maak je de zaak alleen maar erger. Gebruik hydraterende producten zoals conditioner, maskers, serums en olie om het aanzicht van gespleten haarpunten te verdoezelen. Loopt het echt de pan uit? Dan zul je er aan moeten geloven en een knipbeurt bij de kapper moeten boeken...
Lees ook: Hét geheim van de kapper om je gekleurde haar langer mooi te houden
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels