5 gewoontes van vrouwen met een mooie, egale en jonge huid

jonge huid
Doe deze dingen altijd als je een mooie en jonge huid wil

Een stralende huid, dat willen we allemaal wel. Geen puistjes, geen rimpels maar een strakke, jonge huid. Helaas zijn we hier niet allemaal mee gezegend. Toch zijn er een paar gewoontes die je jezelf kunt aanleren zodat je je huid in de beste conditie houdt. Hieronder staan vijf dingen die vrouwen met een stralende jonge huid altijd doen!

Volg deze vijf regels en je zult zien dat je huid er mooier van wordt!

5. Gebruik de juiste producten

Sommige mensen vinden het maar onzin, maar je huid heeft écht baat bij het gebruik van de juiste dag- en nachtcrème. Ook kan een droge huid baat hebben bij een extra serum of masker. Vraag raad aan een professional, bijvoorbeeld bij een dermatoloog of aan een schoonheidsspecialiste. Zorg ook voor een goede make-up remover, dat is het halve werk.

4. Eet gezond

Gezond eten straal je uit! Niet alleen je gewicht blijft op peil met gezond eten, ook je huid straalt het uit. En dieet vol suiker en fastfood resulteert in een rode huid met puistjes. Natuurlijk maakt een keertje niet uit, maar mensen met een dieet vol groente, vis, noten en antioxidanten hebben veelal een veel mooiere huid dan mensen die vaak ongezond eten.

3. Ontstress

Stress is een van de grootste factoren in een snel ouder wordende huid. Ook produceert je lichaam cortisol als je gestresst bent. Hierdoor krijg je onderhuidse ontstekingen met als gevolg: die pijnlijke onderhuidse puisten. Ook maakt het je huid gevoelig en kwetsbaar. Uiteindelijk krijg je een grauwe en gevoelige huid mét snellere rimpels.

2. Slaap

Genoeg slaap is van groot belang voor onze huid. In onze slaap kan onze huid zichzelf herstellen en nieuwe huid aanmaken. Als je slaap mist, kan je huid zich niet voldoende herstellen, met alle gevolgen van dien.

1. Zonnebescherming

We blijven het roepen: zonnebrandcrème is heel erg belangrijk! Ook op dagen dat er niet zoveel zon is, is een dagcrème met een factor ook verstandig. Ook al verbrand je misschien niet (snel) op lange termijn krijg je wel sneller rimpels, pigmentvlekken en kan er zelfs huidkanker optreden.

Lees ook: Waarschuwing! Dit kan er gebeuren als je wimperserum gebruikt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels