Deze gezichtscrème past het beste bij jouw huidtype

Voor elk huidtype is een geschikte crème

Sta jij soms uren te dwalen voor het schap met dagcrèmes, nachtcrèmes en allerlei andere zalfjes voor je gezicht? Weet je van gekkigheid niet meer wat je moet kiezen? Grote kans dat jij al jarenlang dezelfde crème op je gezicht smeert. Maar is dit wel de juiste crème voor je huid? Laat ons je vertellen hoe je de juiste gezichtscrème kiest. 

Welk huidtype heb jij?

Stap één bij het kiezen van de juiste crème is het bepalen van jouw huidtype. Ieder mens is anders en dat geldt ook voor je huid. Waar de één zweert bij een Nivea crème – je weet wel: de grote blauwe pot – is dat voor de ander echt een gigantische ‘pukkelveroorzaker’. Beoordeel je huid eens goed: is-ie droog, vet, gevoelig of een klein beetje aan het verouderen? Aan de hand van deze conclusie ga jij je de juiste gezichtscrème kiezen.

Een droge huid

Voelt jouw huid vaak trekkerig aan? Dan voel je dit waarschijnlijk vaak na het douchen of het reinigen van je gezicht. Een droge huid voelt onprettig aan en kan je een doffe uitstraling geven. Een huid als deze heeft een intensieve voeding nodig, dus kies voor een crème met vitamine B3. Dit herstelt de vochtbalans in je huid. Wedden dat je verschil ziet en voelt!

Een gevoelige huid

Wind, kou of stress: je ziet alles direct terug in je huid. Hoe irritant het ook is, je hebt een gevoelige huid. Om zo lief mogelijk te zijn voor je huid is het verstandig ‘m zo min mogelijk te irriteren. Vermijd alle producten met parfum en alcohol en kies juist voor producten die een kalmerend effect hebben. Ook al geeft de verpakking aan dat de crème geschikt is voor een gevoelige huid: check altijd de ingrediënten op de achterkant!

Een vette huid

Ben jij nog geen uur op je werk of school en heb je al een glimhoofd? Dan heb je te kampen met een vette huid. Deze vette huid ontstaat door een verhoogde talgproductie. Hierdoor gaan je poriën verstoppen en ontstaan er al gauw puistjes en mee-eters. Hier wordt natuurlijk niemand vrolijk van. Voorkom die glimmende huid door te kiezen voor een gezichtscrème die talg absorbeert. Kies voor een crème met vitamine B2 en zink. Deze producten helpen je sowieso.

Een rijpe of oudere huid

Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen je huid produceert. Je huid wordt hierdoor iets zwakker en kan er minder stralend uitzien. Om dit te voorkomen – tot in hoeverre dit mogelijk is – is het een goede keuze om een anti-age product te kiezen. Kies voor een crème met Hyaluronzuur. Dit absorbeert water, waardoor de fijne lijntjes in je gezicht worden opgevuld. Zo blijf jij, ongeacht je leeftijd, lekker stralen.

Lees ook: Dit kapsel past het beste bij de vorm van je gezicht

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Biodermal, Bol | Beeld: Unsplash