De gouden regel wanneer je je wenkbrauwen wilt epileren

Op deze manier ben je zo snel en zo pijnloos mogelijk van het epileren af

De een vindt het rustgevend om wat aan de wenkbrauwen te plukken en de ander wil er zo snel mogelijk van af zijn. Of je er nu wel of geen fan van bent: als je het doet wil je het gewoon goed doen. Volg deze gouden regels en je kunt er weer tegenaan.

Epileren gaat wel iets verder dan enkel een goede pincet gebruiken.

Douchen
Zijn je wenkbrauwen weer toe aan een epileerbeurt? Stap dan eerst onder de douche. Door het warme water openen de haarfollikels waardoor het haartje makkelijker te verwijderen is.

In de richting
De meeste mensen doen het al braaf, maar mocht je zo verwoed je wenkbrauwen epileren dat je niet nadenkt over de richting waarin je je haar eruit trekt? Dan is dit een belangrijke voor jou: trek áltijd de haar in je groeirichting uit je huid. Met name wanneer je dan net hebt gedoucht, kun je de haren pijnloos uit je huid trekken.

Het juiste licht
Zet jij altijd een heldere lamp aan wanneer je het klusje wilt klaren? Dan ben je helaas fout bezig. Het felle licht zorgt ervoor dat je álle haartjes ziet, waaronder donshaartjes. Hierdoor ben je geneigd veel meer weg te halen dan nodig en daardoor krijg je juist minder mooie wenkbrauwen. Je kunt je wenkbrauwen het beste epileren met gedimd licht.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pixabay