Dit is de bijzondere reden waarom je je haar met koffie moet wassen

Koffie is een wondermiddel voor je haar

We horen je denken: ‘Moet ik mijn haar écht met koffie wassen?’ Als je mooi, glanzend en gezond haar wil is dit niet eens zo’n gek idee. Koffie kan namelijk veel meer voor je doen dan je alleen een opkikker te geven in de ochtend. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat koffie de haargroei en de glans in je haar kan bevorderen. Daarnaast helpt het om diepte te brengen in donkere haarkleuren.

Er zijn twee manieren waarop je deze haarbehandeling met koffie kan toepassen. Let wel op: deze methoden zijn met name geschikt voor mensen met (donker)bruin haar. Voor blond haar kunnen de effecten minder mooi en effectief uitpakken.

Methode 1: koffiespoeling

Zet een pot extra sterke koffie. Met een koffiezetapparaat doe je dit door meer (1 à 2 lepels) gemalen koffie toe te voegen. Hoe donkerder en sterker de koffie is die je gebruikt, hoe meer diepte en donkerheid je in je haar creëert. Vrouwen met blond of lichtrood haar kunnen beter een andere haarmethode kiezen. Deze behandeling met koffie kan lichte haarkleuren er viezig en dof uit laten zien. Geen koffie in huis? Dan kun je ook gemalen espresso gebruiken.

Dit moet je doen:

  • Was je haar op de gebruikelijke manier met shampoo en spoel dit vervolgens goed uit.
  • Knijp met je handen het overtollig water uit je haren. Te droog is niet goed, maar je haar moet ook niet druipend nat zijn.
  • Hang je hoofd voorover en giet de koude koffie over de hoofdhuid en haarwortels heen.
  • Gebruik voor een grondige behandeling een grote kom of schaal onder je hoofd, zodat je deze op kan vangen en de behandeling nog een tweede keer kan toepassen.
  • Bind je haar samen en dek het af met een douchemuts. Laat de koffie 20 tot 60 minuten intrekken. Hoe langer je de koffie laat intrekken, hoe donkerder je haar zal worden.
  • Spoel vervolgens de koffie uit je haar met warm water en laat je haar aan de lucht drogen.
  • Herhaal je deze methode vaker? Dan zal na verloop van tijd je haar donkerder, glanzender en gezonder zijn. Ook verbetert de koffie de haargroei waardoor je minder last zal hebben van haaruitval.
  • Als je het meeste voordeel wilt halen uit de kleureigenschappen van koffie, spoel je haar dan met appelciderazijn. Dit omdat het zal helpen de kleur vast te houden.

Wil je het liever op een andere manier doen? Kijk dan snel op de volgende pagina voor de tweede methode!

Pagina 1/2