Is jouw haar snel vet? Grote kans dat je dít altijd vergeet te doen

Zo kom je hopelijk toch af van het vette haar

Veel vrouwen hebben last van vet haar. Ondanks dat je haar schoon is, lijkt het heel vies en dat is jammer. Je gebruikt allemaal soorten shampoo en middeltjes maar dit lijkt het probleem eigenlijk alleen maar erger te maken. De oplossing is gelukkig nabij! 

Hier heb je vast nog nooit aan gedacht!

Haarborstel

Veel vrouwen vergeten één ding altijd schoon te maken en laat dit nou juist de oorzaak zijn voor veel gevallen van vet haar; de haarborstel. Je gebruikt ‘m waarschijnlijk elke dag, maar maak je hem wel eens schoon? Waarschijnlijk niet vaak genoeg, maar toch is het wel heel belangrijk om hem eens per maand een goede schoonmaakbeurt te geven. Het is namelijk een broedplaats voor bacteriën die je haar vet kunnen maken en je hoofdhuid kunnen irriteren.

Schoonmaken

Als je je borstel goed schoon wilt maken is het belangrijk om eerst de haren eruit te halen. Haal vervolgens de pluisjes van je borstel met een pincet. Nu is hij klaar voor de echte schoonmaakbeurt! Maak een sopje van water met wat milde shampoo en leg de borstel hier met de pinnetjes naar beneden in. Zorg ervoor dat je borstel niet volledig onder water komt te liggen; het kussentje wordt dan nat en dit kan een onaangename geur veroorzaken. Laat de borstel vervolgens ook drogen met de pinnetjes naar beneden en hij is weer klaar voor gebruik!

Lees ook: Oeps! Mascara in je kussensloop? Zo krijg je het er weer uit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping, Haarwereld | Beeld: pxhere