Wordt je haar sneller vet van sporten?

vet haar

Of zit het ogenschijnlijk vette haar post workout gewoon tussen onze oren?

Je haar niet te vaak willen wassen en regelmatig sporten lijken niet bepaald hand in hand te gaan. Na je flink in het zweet gewerkt te hebben, lijken je haren wel toe aan een wasbeurt. Doe je het niet? Dan lijkt je coupe de volgende dag smoezelig en vet. Wij vroegen ons daarom af: wordt je haar écht sneller vet van sporten?

Huidoliën en vuil

Helaas, je haar wordt inderdaad sneller vet van sporten. Of eigenlijk niet van het sporten zelf, maar van zweten. Als je zweet sijpelt het zweet als het ware langs je haarvezels, waardoor hoofdhuidoliën en vuil zich door je haar verspreiden. Het resultaat? Je raadt het al: je haar wordt er vetter van.

Andere oorzaken

Overigens zorgt niet alleen zweten ervoor dat je haar sneller vet wordt. Zo lijken je lokken ook sneller vet als je bepaalde stylingsproducten verkeerd gebruikt. Een teveel hiervan oogt niet alleen vettig, maar het kan er ook voor zorgen dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt. Daarnaast kan je haar ook sneller vet worden als je de verkeerde shampoo gebruikt. Heb je van nature haar dat snel vet wordt? Vermijd dan shampoos die meer glans beloven.

Lees ook: Deze 6 voordelen van sporten blijven nog lang na je workout doorwerken

Bron: Head and Shoulders | Beeld: Unsplash, Jonathan Borba