Haarexperts beweren nu dat we juist géén conditioner moeten gebruiken

conditioner

Wij zijn in de war en ons haar straks nog ook… 

Menig vrouw met lang haar zal herkennen dat de fles met conditioner twee keer (als het geen drie keer is) zo snel leeg is als de fles shampoo. Om je manen te verzorgen heb je gewoon een goede hoeveelheid conditioner nodig. Of toch niet? Volgens een expert is het gebruik van conditioner toch niet zo’n goed idee als we dachten.

Dit zouden we veel beter kunnen gebruiken.

Verzorging

Ons haar heeft veel te verduren. Als je het dan al niet regelmatig föhn of stijlt, heb je altijd nog die gure Nederlandse wind. Conditioner leek dan de perfecte oplossing, want dat voedt je haar toch? Als we haarexpert Jason Hogwarts van Josh Wood Atelier mogen geloven, is het helaas helemaal niet zo’n wondermiddel. Aan Glamour UK vertelt hij dat je je conditioner veel beter links kunt laten liggen en dat het beter is om een haarmasker te gebruiken.

Haarmasker

“Een haarmasker heeft veel meer actieve ingrediënten die je haar nodig heeft, met name als je lang haar hebt of haar dat is geverfd of gebleekt”, vertelt Jason aan Glamour. Volgens de haargoeroe zouden we tijdens élke wasbeurt een haarmasker moeten gebruiken. Ook weet de expert te vertellen hoe je een masker het beste kunt gebruiken: “Zorg dat je gewassen haar handdoek droog is en breng het haarmasker aan vanaf het midden en werk naar beneden. Gebruik een kam of Tangel Teezer om ervoor te zorgen dat het masker overal in het haar zit. Laat het 2 tot 3 minuten intrekken en spoel het daarna uit.”

Lees ook: Dit is waarom je je haar niet te vaak in een knot moet dragen

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Her Glamour| Beeld: Pexels