Haarverf geknoeid? Zo verwijder je die vlekken makkelijk

Je moet er net het juiste middeltje voor hebben

Ga je zelf met haarverf aan de slag? Dan is de kans groot dat je wat vlekken achterlaat op de wastafel of soms zelfs op de muur van de badkamer. Vlekken in de wastafel kun je vaak wegvegen, maar die op de muur zijn wat lastiger te verwijderen. Gelukkig hebben we de gouden tip die je niet in de steek zal laten.

Grote kans dat je het al in huis hebt.

Poetsen

Flink boenen met allerlei schoonmaakmiddelen blijkt helaas niet altijd de oplossing te zijn tegen hardnekkige haarverfvlekken op oppervlakken. Je kunt met allerlei spulletjes in de weer die je een blinkende badkamer beloven, maar tegen haarverf is niet elk middel opgewassen. Gelukkig hoeft het helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je hebt namelijk genoeg aan een schuursponsje en wat anti-roosshampoo.

Oplossing

Shampoo klinkt als heel mild middel. We gebruiken het immers alleen om onze haren te wassen, maar anti-roosshampoo wordt ook weleens gebruikt door vrouwen die hun haar hebben geverfd en het resultaat te donker vinden. Want anti-roosshampoo helpt dan om de haardos iets lichter te krijgen. Nu blijkt overigens dat de shampoo ook helpt om verfvlekken te verwijderen. Je hoeft enkel wat van de shampoo op de ruwe kant van een schuurspons te doen en dit over de met verf besmette plek te boenen. Binnen no time is de verf verdwenen!

Lees ook: Een kind kan de was doen: zo krijg je vlekken uit witte sneakers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Dingen voor Vrouwen