Handig! 6 makkelijke kapsels voor als je haast hebt 

makkelijke kapsels haast

Een leuk kapsel hoeft soms maar een minuutje te kosten

We hebben allemaal weleens haast. Je haar is op zo’n moment wel het laatste waar je uitgebreid aandacht aan besteedt. Dus hup, snel een borstel erdoor en gaan. Begrijpelijk, maar dat kan anders én leuker. Er zijn genoeg haarstijlen die je in een handomdraai maakt. Zo zie je er, ook na een gehaaste ochtend, helemaal on point uit.

1. Haaraccessoires

Misschien wel de makkelijkste oplossing van allemaal: haaraccessoires. Een leuke speld, clip of haarband doet wonderen voor jouw coupe. Ideaal als je haast hebt, maar ook als je vettig haar hebt en geen tijd hebt om het te wassen. Met zo’n haaraccessoire ziet je haar er meteen mooi en stijlvol uit.

2. Messy bun

De messy bun kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Als je haast hebt is het ideaal om je haar omhoog te gooien in een knot. Maak de knot groot, trek hem een beetje los, zet vast met een paar speldjes en tadaaa… Je hebt de populaire messy bun gemaakt!

@thesuestylefile

1 Mimute Messy Bun #hairtutorial #tutorial #messyhair #messybuntutorial #fyp #fy #momsoftiktok #momsover30

♬ Surrender – Natalie Taylor

3. Half knotje

Het halve knotje is ontzettend makkelijk en snel. Je steekt de helft van je haar op in een knotje en trekt eventueel een paar voorste plukjes los. Binnen een minuut heb je een leuke haarstijl en ben je ready to go!

4. Vlecht

De vlecht is een fantastische uitkomst als je haast hebt. Het ziet er meteen netjes en verzorgd uit. Niemand die merkt dat je dit ‘even snel’ gedaan hebt. Je moet de vlechttechniek wel even onder de knie hebben, maar als je het eenmaal doorhebt is het allesbehalve moeilijk. Trek je vlecht een beetje los voor een beachy look, maak hem super strak, vlecht naar de zijkant of varieer met een vissengraatvlecht. De mogelijkheden zijn eindeloos.

5. Haarklem

De haarklem is weer helemaal on trend tegenwoordig. Zet de klem halverwege je haar vast of steek je haar ermee op. Het ziet er elegant en stijlvol uit én is lekker makkelijk en snel.

6. Lage knot

De lage knot, oftewel low bun, is perfect als jij een rond of ovaal gezicht hebt. Trek de voorste plukjes los en je hebt een stijlvol kapsel te pakken binnen een minuutje! Heb je nog een paar tellen over? Doe er dan een sjaaltje of scrunchie omheen, dat geeft een extra leuk effect.

Lees ook: Stappenplan: zo knip jij je eigen haar als het nét iets te lang is

Bron: Pinterest, TikTok | Beeld: Pexels