Handig: dit bizarre eyeliner-trucje is supersimpel, maar het werkt echt!

Lukt het jou ook nooit om strakke eyeliner op te brengen?

Eyeliner staat prachtig, maar voor de dames onder ons die niet gezegend zijn met een vaste hand is het een ware nachtmerrie om een strak lijntje boven het oog te krijgen. Ook wij hebben daar last van en hierom eindigen we vaak gefrustreerd met een make-up doekje over onze panda-ogen boenend. Dan maar niet hoor, zuchten we als we de handdoek in de ring gooien. 

Cleopatra
Wist jij dat eyeliner al in het oude Egypte werd gebruikt? Vroeger had het niet alleen een cosmetische reden, het werd ook aangebracht om de ogen te beschermen tegen de felle woestijnzon. De dikke zwarte eyeliner om de ogen is dan ook zeer kenmerkend in oud-Egyptische afbeeldingen, denk maar eens aan Cleopatra! Die had vast geen bibberende handjes bij het opbrengen….

Tenen
Voor wie ook zulke bibbervingers heeft bestaat er een bedrieglijk simpel trucje om toch een strakke eyeliner aan te brengen. Dus, die dames die een Adele-eyeliner tevoorschijn willen toveren; het kan eindelijk. De truc zit hem niet in je vingers, maar in je tenen! Ja echt, door je tenen naar binnen te krullen op het moment dat je je eyeliner gaat aanbrengen, sta je steviger op de grond. En daarin zit de truc. Doordat je steviger staat, tril je minder en heb je een vastere hand om als een ware professional je eyeliner-streep te zetten.

Ongelooflijk of waar? Probeer het zelf en je weet ‘t.

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash