Handig! Dit kun je aantrekken met het wisselende weer

weer

Met deze tips hoef je niet meer te struggelen

Heerlijk het warme weer! Maar niet wanneer je je te warm hebt aangekleed. Trek je een dikke jas uit, krijg je het weer koud. Wat moet je aantrekken met het wisselende weer? Wij helpen je graag.  

Vestjes

Bij wisselvallig weer – wat vaak in Nederland voorkomt – kunnen de temperaturen snel veranderen. Daarom zijn vestjes handig voor warme en koude dagen. Je kunt bijvoorbeeld een t-shirt aantrekken met een vestje erover. Wanneer je het te warm hebt, kun je het vestje uittrekken. Mocht je het na een tijdje weer koud krijgen, dan kun je het vestje zo weer aantrekken.

Een bomberjack, een dik leren of katoenen jasje of één van spijkerstof: een tussenjas is een ideale oplossing. Ook een jas voor de regen – een trenchcoat – is een fashionable tussenjas. Altijd goed, beschermt je tegen de regen en is ook nog eens über chic!

Laagjes

Met de warmere temperaturen is een dikke winterjas te warm, deze kunnen we wel opruimen. Maar van een dun zomerjasje ga je nu nog bibberen. Help! Wat trek je aan? Tip: zoek een middenweg. Het is handig om niet voor jassen met dons te kiezen of kleding met enorme breisels. Toch is het ook geen goed idee om in een hemdje te lopen als het nog geen 20 graden is. Ga er daarom tussenin zitten, kies voor verschillende laagjes. Zo kun je iets aantrekken wanneer je het koud hebt en een laagje uittrekken als je het warm hebt.

De onderkant

Een spijkerbroek is altijd een goed idee, bij wisselvallig weer. Wil je graag iets anders aan, dan is een kuitlange rok ook een prima alternatief. Ga niet voor een (synthetisch) leren broek, want als het te warm wordt gaat het plakken. Ook is het verstandig om niet voor een jeans short of een kort rokje te gaan. Je benen zijn dan binnen no-time natgeregend.

Natuurlijk is het ook heel belangrijk om geschikte schoenen te kiezen. Daarbij kun je denken aan loafers, hoge laarzen of enkellaarsjes. Leer stoot namelijk water af en ze zijn lekker warm. Sneakers zijn comfortabel en passen misschien goed bij je outfit, maar het zijn vaak luchtige modellen die elke druppel regen doorlaat en koude enkels veroorzaakt. Enne, natte sokken wil niemand.

Lees ook: ‘Déze sterrenbeelden hebben het beste gevoel voor mode’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: LINDA. | Beeld: Pexels