Handig! Dit kun je allemaal met wodka doen

We hebben het niet over het drinken

Een wodka op z’n tijd moet kunnen. Lekker door de jus, spa rood of 7Up. Haal de wodka echter maar eens wat vaker tevoorschijn, maar niet om te drinken! Wist je dat je de alcoholische versnapering voor een heleboel dingen kunt gebruiken?

Wist jij dit al?

Gezicht schoonmaken

Is het weer de zoveelste keer dat je geen nieuwe gezichtsreiniger hebt gekocht? Geen nood. Met wodka kun je je gezicht goed schoonmaken. De drank zou een ideale toner zijn. De alcohol in de drank reinigt je gezicht en zou bovendien helpen om je poriën te verkleinen en acne te voorkomen. Klinkt goed!

Lokken als rapunzel

Altijd al jaloers geweest op de prachtige, glanzende lokken van rapunzel? Meng dan eens een paar druppels wodka door je shampoo wanneer je onder de douche staat. De drank maakt je lokken namelijk extra mooi. Baat het niet dan schaadt het niet, toch?

Zweetvoeten

Iedereen heeft er in de zomer weleens last van: zweetvoeten. Gelukkig kun je snel en makkelijk van die nare geur afkomen door jezelf te trakteren op een voetenbadje. Voeg een goede scheut wodka aan het water toe en laat je voeten ongeveer tien minuten in het badje zitten. Je voeten ruiken daarna weer helemaal fris!

Vies scheermesje

In alle haast vergeten een nieuw scheermesje te kopen? Geen paniek. Laat je scheermesje een nachtje in een glas wodka staan en hij is vervolgens weer zo goed als nieuw. Tevens helpt wodka ook om roest tegen te gaan. Ideaal!

Stervende bloemen

Het is altijd weer een verdrietig gezicht als de bloemen die op tafel staan, hun beste tijd hebben gehad. Houd je bloemen in het vervolg langer mooi door een paar druppels wodka aan het water toe te voegen. Dankzij de drank blijven de bloemen langer leven. Dit hadden we eerder moeten weten!

Lees ook: Met dit simpele trucje bespaar je binnen een jaar 1500 euro!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Viva |Beeld: Pixabay