Handig om te weten: deze halslijn past het beste bij jouw figuur!

Zo haal je het beste uit je figuur!

Wanneer je een nieuw shirt koopt, wil je wel zeker weten dat de halslijn jouw figuur en gezichtsvorm complementeert. Gelukkig hebben wij gevonden welke halslijn jij beter links kan laten liggen en welke jou er nóg beter uit laat zien. 

Twijfel je? Een V-hals is bijna altijd goed.

V-hals
De vorm van dit halstype laat je gezicht optisch langer lijken en ook slanker. Daarbij lijkt je nek ook slanker en langer. Heb je een appelfiguur? Ook je buikje valt makkelijk te verbergen met een V-hals, omdat het de nadruk legt op je boezem en nek. Heb je nóg meer voordelen nodig om de V-hals te kiezen? Hij maakt je optisch ook slanker.

Ronde hals
De ronde hals komt veel voor, maar het is lang niet voor iedereen een geschikte keus. Vrouwen met een volle boezem, die dit niet willen accentueren, kunnen deze halsvorm het beste vermijden. Als je kleine borsten hebt en een recht figuur dan is dit juist wel weer een goede keuze, omdat het je optisch meer rondingen geeft.

Strapless
Kleding zonder hals bestempelen we als ‘strapless’. Als je je hals langer wilt laten lijken of je borsten groter dan is dit een uitstekende keuze. Als je liever niet de nadruk wil leggen op je borsten kan je dit kledingstuk beter links laten liggen, omdat het je borstgrootte een optische boost geeft.

Vierkante hals
Deze halsvorm is ook voor veel mensen geschikt, tenzij je een vierkante kaaklijn hebt. Omdat de hals dezelfde vorm heeft accentueer je de vierkante vorm van je gezicht en dat geeft je een hoekig en streng uiterlijk. Ook vrouwen met een brede hals kunnen deze halsvorm beter vermijden.

Boothals
Heb je brede schouders, een korte nek en een rond gezicht? Vermijd de boothals dan liever. Doordat de hals heel breed is laat het je schouders ook automatisch breder lijken en verkort het je nek optisch. Vrouwen met een lange nek, kleine borsten en smalle schouders zouden deze halsvorm juist wel moeten dragen, omdat het heel flatterend werkt voor dat type figuur.

Col
De col is niet geschikt voor iedereen. Hij staat eigenlijk alleen mooi bij vrouwen met een smal gezicht en een lange nek. Als je dat niet hebt kan je deze halsvorm beter links laten liggen. Heb je kleine borsten en wil je ze groter laten lijken? Kies voor de col! Heb je grote borsten en wil je ze vooral niet groter laten lijken? Geen col voor jou!

TEST: deze sterrenbeelden passen het best bij elkaar! Hoe zit het met jouw relatie?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | beeld: Unsplash