Handig: Met déze truc check je heel gemakkelijk of jouw haar gezond is

gezond

Blijft jouw haar drijven of zinkt het?

We zijn niet altijd even lief voor onze haarbos. De föhn en stijltang weer zijn geen invloeden die je haar ten goede komen. Twijfel jij of jouw haar nog gezond is, dan is dat gelukkig heel makkelijk te testen en enige wat je nodig hebt is een glas water! 

Om het te controleren is pak je een glas water en laat je een pluk van je haar in het glas zakken. Als je haar blijft drijven dan is je haar gezond, maar als de pluk zinkt dan is het raadzaam om je haar even extra te verwennen. Als haar namelijk zinkt dan wijst dit op beschadigd haar. Dit heeft te maken met de hoeveelheid water die je haar kan absorberen. Bij beschadigd haar is dit vele malen meer, waardoor het haar naar de bodem zinkt.

Herstellen van beschadigd haar
Zinkt jouw haar naar de bodem? Geen nood! Beschadigd is heel makkelijk te herstellen. Het kan bijvoorbeeld al helpen door een andere shampoo te gebruiken. Kies dan het liefst voor een shampoo die gemaakt is voor droog en beschadigd haar. Ook is het gebruik van conditioner een perfecte remedie voor droge en beschadigde lokken. Wil je je haar echt weer gezond maken? Kies dan eens per week ook een haarmasker. Dit voedt je lokken door en door en zo kan jouw haar straks ook drijven in een glaasje water.

Meer lezen:

  • Wist je dat je met dít trucje altijd perfecte eyeliner hebt?

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: stylecraze