Met deze handige tip voorkom je dat je poeder, blush of oogschaduw kapot gaat in je toilettas

Zó voorkom je gebroken poeder in je tas!

Elke vrouw heeft het wel eens meegemaakt; je hebt  je make-uptasje in je schoudertas zitten en op het moment dat je de boel even bij wilt poederen kom je tot de desastreuze ontdekking dat je make-up kapot is gegaan in het doosje! Je hele tas zit er onder en je moet noodgedwongen nieuwe, soms dure make-up kopen. Balen! Maar soms wil je het gewoon graag meenemen, als je bijvoorbeeld uit je werk direct uit eten gaat. 

Wattenbolletje
Hoe voorkom je nu dat je poeder in duizend stukjes breekt als je je make-uptasje meeneemt? De oplossing is eigenlijk hartstikke simpel: wattenbolletjes! Door een wattenbolletje bovenop de poeder in het doosje te leggen, vul je de leegte die tussen poeder en deksel ontstaat. Bij een harde stoot zal het dan veel minder snel breken en daarnaast beschermt het wattenbolletje de spiegel tegen breken. Een simpele tip die je een hoop ellende en geld bespaart!

Toch gebroken
Is je poeder dan toch gebroken? Dan kan je deze met een klein beetje moeite alsnog maken. Haal alle poeder uit het doosje en stop de stukjes in een plastic zak. Stamp ze voorzichtig helemaal fijn en stop het poeder weer in het doosje. Voeg een paar druppeltjes toe (bij de drogist verkrijgbaar) en roer dit voorzichtig tot een papje. Verdeel het papje gelijkmatig over het doosje en laat het een nacht drogen. De volgende dag heb jij weer een prachtige doos oogschaduw, poeder of blusher! Dep af en toe stevig  met een papieren tissue of een stukje keukenrol de overmatige alcohol weg.

Verder lezen:

  • Wist je dat je met dít trucje altijd perfecte eyeliner hebt?

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Margriet  | Beeld ter illustratie