Hoeveel moet je gebruiken van verzorgingsproducten?

Skincare

Aha!

Een beetje dagcrème, een fijn serum en een reinigende gel; vaak gebruiken wij verzorgingsproducten iedere dag, maar ook smeren we vaak maar een klodder op zonder dat we weten hoeveel we eigenlijk nou écht moeten gebruiken. Toch is de hoeveelheid van het product dat je gebruikt best belangrijk. Je wilt namelijk niet te veel gebruiken, want dat zou zonde zijn. Maar ook te weinig is niet goed, want dan kan je huid niet optimaal profiteren van de werkzame stoffen. Maar, hoeveel moet je dan eigenlijk gebruiken?

Reinigers

Er zijn talloze reinigers op de markt. Een reiniger op basis van olie, een met een mousse textuur of een lotion bijvoorbeeld. Voor iedere textuur is er weer een andere hoeveelheid die je dient te gebruiken. Gebruik bij balsems, gels of oliën een hoeveelheid ter grootte van een 1 euromunt. Bij een lotion of een melk mag dat iets meer zijn en bij een mousse een flinke dot ter grote van een golfbal.

Toners

Bij een toner in een sprayflacon is het van belang dat je huid goed vochtig is. Gebruik je de toner op een wattenschijfje? Zorg er dan voor dat het wattenschijfje voldoende verzadigd is.

Scrubs of peelings

Met een scrub of peeling verwijder je dode huidcellen. Voor een scrub gebruik je een hoeveelheid ter grootte van 1 euromunt. Bij een peeling kun je het beste even de verpakking lezen, want de hoeveelheid actieve stoffen verschillen van product tot product. Wij raden aan om met weinig te beginnen en het langzaam op te bouwen.

Serums

Bij vloeibare serums kunnen we ons voorstellen dat je al gauw het hele pipetje leeg knijpt, maar dit is niet de bedoeling. Vaak zijn drie of vier druppels al voldoende. Voor een lotion- of een gelserum gebruik je een hoeveelheid ter grootte van een erwtje.

Dag- en nachtcrème

De hoeveelheid dag- en nachtcrème die je nodigt hebt, is afhankelijk van je huid. Neem de grootte van een bosbes en kijk hoe je huid hier op reageert. Bij een droge huid zul je zien dat je wat meer nodig hebt, maar bij een vette huid zul je juist wat minder nodig hebben.

SPF

Je SPF smeren is ontzettend belangrijk, maar hoeveel gebruik je nou eigenlijk? Een vuistregel voor je gezicht is een hoeveelheid van twee vingers – en daarmee bedoelen we dan dat je een lijntje kan trekken met de zonnebrandcrème op twee vingers. Denk er wel om dat je echt voldoende moet smeren om de factor te halen die op de verpakking staat. Smeer dus eerder teveel SPF dan te weinig.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pexels