Dit is de nieuwste plastische chirurgie trend en zoiets bizars heb je nog nooit gezien

Wat vind jij van deze nieuwe plastische chirurgie trend?

Tegenwoordig kan je werkelijk alles aan je lichaam laten verbouwen. Grotere lippen, dikkere billen en een platte buik: alles is te koop bij de plastisch chirurg. Op zich prima, iedereen moet natuurlijk zelf weten wat ‘ie doet met zijn of haar lichaam. Maar soms lijkt het er wel verdacht veel op dat cosmetisch chirurgen inspelen op de onzekerheden van vrouwen en hiermee hun eigen portemonnee spekken. Het is al zo moeilijk om te voldoen aan het huidige ideaalbeeld, laat staan aan een ideaalbeeld dat in werkelijkheid niet eens bestaat! 

Deze bizarre nieuwe trend in cosmetische chirurgie is helaas geen uitzondering op de regel. Ook de mode kan de vraag naar cosmetische chirurgie behoorlijk beïnvloeden, zo blijkt maar weer uit het groeiend aantal tepelcorrecties. Tepelcorrecties? Ja, je leest het goed, zelfs onze tepels zijn nu niet goed genoeg meer. Chirurg Norman Rowe vertelt dat de vraag naar tepelcorrecties in zijn kliniek in de afgelopen zes maanden vier maal zo groot is geworden. “Ik denk dat het iets te maken heeft met de zomer”, verklaart hij. Maar, voegt hij toe, ook alles met een nieuwe modetrend; “Je ziet nu veel celebrities in doorzichtige kleding. Mijn cliënten komen binnen met foto’s uit magazines van de tepels die ze willen. Zij willen ook van die doorzichtige jurken en tops dragen, en daardoor kijken ze kritischer naar hun tepels.”

De tepels moeten lichter, symmetrisch, kleiner en meer naar voren steken. De gemiddelde tepel heeft een tepelhof van 42 millimeter, maar de cliënten van Rowe willen het liefst knopjes als tepels. Ook donker gekleurde tepels passen niet in het huidige modebeeld, veel vrouwen willen hun tepels lichter hebben na hun bevalling, vertelt Rowe. Hiervoor gebruikt hij een laser of een crème. Willen ze het donkerder? Dan kan de boel getatoeëerd worden.

Zou jij dit laten uitvoeren of vind je die van jou goed zoals ze zijn? Laat het ons weten!

Verder lezen:

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels