Dít is waarom je nooit op kledingmaten moet letten in winkels

blouse

Laat je niet leiden door kledingmaten, draag wat goed voelt

We kennen het allemaal wel; je bent toch echt een maatje 36, maar als je die ene leuke broek past komt hij niet hoger dan je heupen. Je vraagt verkoper om hulp en ook een maatje 38 zit niet lekker. Pas bij maat 40 zit het goed en je kan je ogen niet geloven. Ben je aangekomen? Nee hoor, dat ligt niet aan jouw figuur.

De maten verschillen gewoon heel erg.

Maten kloppen niet
Instagrammer Mira Hirsch laat zien dat het zelfs kan verschillen binnen één en dezelfde winkel. Ze paste twee broeken met dezelfde maat en één krijgt ze niet over haar heupen en de andere zit haar iets te ruim. Ze besluit er een post van te maken.

“Pin jezelf niet vast op een kledingmaat. Ik was op zoek naar een broek en ik vond deze. Ze waren allebei in mijn maat, maar ik kreeg één niet aan en de andere zat weer te los. Dit is precies waarom ik shoppen haat. Je kiest iets wat normaal zou moeten passen, maar als het niet past voel je je de hele dag rot. Dit is precies waarom mensen onnodig diëten en niet genoeg van zichzelf houden. Probeer niet langer te voldoen aan het perfecte plaatje door in een bepaalde maat te passen. Draag waar je je goed in voelt. Wat boeit het als het een maatje groter is dan je gewend bent?”

 

Wij zijn het helemaal met haar eens!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash