Wil je er jonger uitzien? Doe dít dan met je make-up

Wij gaan meteen even naar de winkel…

In de jaren ’90 waren flinterdunne wenkbrauwen helemaal hip. Veel fashionista’s waren overijverig met de pincet en pronkten daarom met dunne wenkbrauwen op hun gezicht. Dankzij topmodel Cara Delevingne werden volle wenkbrauwen een paar jaar geleden weer bijdetijds. Ook in 2018 hoeven we nog geen afstand te doen van deze trend, want uit een nieuw onderzoek blijkt dat je jonger lijkt als je volle, donkere wenkbrauwen hebt.

Aha, zo zit de vork in de steel…

Volle wenkbrauwen
Het bijtekenen van je wenkbrauwen om ze voller te laten lijken, is al een paar jaar een grote trend. Niet alleen ziet de haarboog boven je oog er daardoor beter uit, maar volle wenkbrauwen geven je gezicht meer expressie en karakter. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat je er ook nog eens jonger door lijkt.

Onderzoek
Wanneer vinden we dat iemand er jong uitziet? Wetenschappers waren hier nieuwsgierig naar en namen deze kwestie onder de loep en publiceerden de resultaten in The Journal Frontiers in Psychology. De onderzoekers bestudeerden 763 foto’s waarop vrouwen stonden afgebeeld die geen make-up ophadden tussen de 20 en 80 jaar. Voor het onderzoek werd gekeken naar het contrast van het gezicht van de dames in kwestie. De onderzoekers analyseerden hoe de lippen, ogen en wenkbrauwen qua licht en kleur, verschillen van de huid. Hieruit bleek dat jonge dames meer contrast in hun gezicht hebben dan oudere vrouwen. Naar mate je ouder wordt, verlies je namelijk contrast in je gezicht. Dit komt omdat je lippen minder rood worden en je wenkbrauwen lichter.

Tweede onderzoek
De onderzoekers lieten het niet bij één onderzoek en voerden een tweede proef uit. Hierbij bewerkten de onderzoekers de foto’s met Photoshop. Ze maakten twee versies van éénzelfde foto. De eerste versie had weinig contrast en de tweede versie had veel contrast. Proefpersonen bekeken vervolgens de foto’s en moesten bepalen welke van de twee gezichten zij er jonger uit vonden zien. Maar liefst 80 procent koos voor het gezicht met veel contrast.

Goed nieuws dus voor degenen die zijn gezegend met donkere, volle wenkbrauwen. Niet in het bezit van volle wenkbrauwen? Gelukkig kun je die altijd -als je wilt- creëren met wat wenkbrauwpotlood en -gel. Wij schaffen meteen even een wenkbrauwpotloodje aan. 

Lees ook: Dit zijn de meest vreemde dingen die mensen met hun wenkbrauwen hebben gedaan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels