Kapper deelt geheime truc om minder snel vet haar te krijgen

Dankzij dit kapperstrucje hoef je je haar pas na twee of drie dagen te wassen

De een heeft er sneller last van dan de ander: vet haar. Daarom wassen sommige vrouwen hun haar iedere dag. Behoor jij tot deze categorie? Dan weet je ook dat je haar sneller vet wordt. Erg vervelend die vette lokken. Gelukkig deelt deze kapper een geheim trucje waardoor je haar veel minder snel vet wordt!

Zeg maar dag tegen die vette lokken.

Haar wassen

Lukt het je maar niet om die wasbeurt een dagje uit te stellen omdat het zo snel vet wordt? Dan is deze truc van de kapper wellicht de oplossing. Het heeft niet te maken met hoe vaak, maar de manier waarop je je haar wast. Door je haar dagelijks te wassen, stimuleer je de talgproductie. Het resultaat? Een hoofdhuid die vrijwel direct na de wasbeurt weer vet wordt. De vettere hoofdhuid trekt door naar de haargroei, et voilà daar zijn je vette lokken alweer.

Kapperstrucje

De geheime truc van de kapper is eigenlijk vrij simpel. Tijdens het douchen was je je haar namelijk niet eenmaal met shampoo, maar twee keer. Spoel tijdens de eerste wasbeurt de shampoo goed uit. Was je haar daarna nog eens grondig om zo nog meer vuil op je hoofdhuid te verwijderen. Ook zal er dan minder snel talg ophopen op de hoofdhuid. Op deze manier kun je je wasbeurt al sneller uitstellen tot twee à drie dagen.

Methode

Wil je het dus écht goed doen? Pas dan voortaan dit stappenplan onder de douche toe. Zo ben je dagenlang verzekerd van vetvrije lokken. Zo doe je het:

  • Was de hoofdhuid onder de douche grondig met een dot shampoo. Laat de shampoo uitglijden naar de haarpunten, zodat je je volledige haar goed reinigt.
  • Masseer de hoofdhuid met je vingertoppen gedurende 30 à 45 seconden en spoel de shampoo grondig uit.
  • Pak opnieuw een kleinere hoeveelheid shampoo en was de hoofdhuid opnieuw. Masseer de shampoo minimaal een halve minuut in de hoofdhuid en spoel goed uit.
  • Gebruik vervolgens een verzorgend masker of conditioner, maar breng deze alleen aan op de haarpunten en dus niet op de hoofdhuid zelf. Dit zorgt ervoor dat je lokken weer sneller vet worden.
  • Spoel je haarpunten goed uit met warm water en je bent verzekerd van schone, frisse haarlokken!

Lees ook: Twijfel jij tussen blond of bruin? Dan is deze haarkleur de uitkomst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle.be | Beeld: Unsplash